Šport > Nogomet
1642 ogledov

Neverjeten razplet: padajo kot domine!

Premier League Epa
Izguba službe je redko prijetna izkušnja. Usoda pa ima svoje načrte ...

V angleški Premier League je v letošnji sezoni službo izgubilo že šest trenerjev. V toku tekmovalnega obdobja so se za spremembo strokovnega štaba odločili pri Aston Villi, Watfordu, Norwichu, Newcastlu, Tottenhamu in nazadnje Manchester Unitedu.

Najbolj odmevno je bilo slovo Oleja Gunnarja Solskjærja s klopi Man Uniteda, ta je službo izgubil po sobotnem porazu proti Watfordu.

Trije od nesrečene šesterice trenerjev so na zanimiv način povezani med seboj. Solskjær je svojo zadnjo zmago v Premier League dosegel proti Tottenhamu in že odpuščenemu Nunu Espíritu Santu. Slednji je svoj zadnji uspeh v ligi pred izgubo službe zabeležil proti Aston Villi in prav tako že odpuščenemu Deanu Smithu. Smith pa je svoje zadnje tri točke na klopi Ville vpisal proti Man Unitedu in že omenjenemu Solskjærju (na spodnji fotografiji).

Ole Gunnar Solskjær Man Utd | Avtor: Epa Epa

Ole Gunnar Solskjaer Angleški velikan Šport Legenda kluba odpuščena

S tem se je sklenil krog treh trenerjev, ki so že v rani fazi sezoni ostali brez kluba. Izven tega spleta usode so ostali s strani Watforda odslovljeni Xisco Muñoz, s strani Newcastla odpuščeni Steve Bruce in Daniel Farke, ki se je razšel z Norwichem.

Velja omeniti, da je Dean Smith medtem že našel nov klub, na klopi Norwicha je nadomestil Farkeja. Na klop Tottenhama je medtem sedel Antonio Conte, Aston Villo vodi Steven Gerrard (na spodnji fotografiji), Newcastle je prevzel Eddie Howe, Watford pa Claudio Ranieri. Man Utd bo stalnega trenerja imenoval v naslednjih dneh.

Steven Gerrard Aston Villa | Avtor: Epa Epa

Vsi omenjeni klubi so sezono 2020/21 začeli slabše od pričakovanj. V spodnjem delu zgornje polovice lestvice sta Man Utd in Tottenham. Aston Villa, Watford, Norwich City in Newcastle United pa se nahajajo v nevarni coni.

premier league žoga Premier League Šport Za šest let bodo plačali 2,4 milijarde evrov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.