"Derby del Sole" v znamenju Maradone, župan izpolnil obljubo

Foto: Epa Diego Maradona Napoli AS Roma Foto: Epa Lorenzo Insigne Napoli AS Roma Foto: Epa Lorenzo Insigne Napoli AS Roma Foto: Epa Lorenzo Insigne Napoli AS Roma
Nedeljska večerna tekma italijanske Serie A je bila nekaj posebnega.
Oglej si celoten članek

Na stadionu San Paolo sta se udarila rivala Napoli in AS Roma, "derbi sonca" pa je pripadel inspiriranim domačinom (4:0), ki so zmago posvetili preminuli legendi neapeljskega kluba - Diegu Armandu Maradoni.

Že v dneh pred tekmo so navijači prostor pred stadionom napolnili z rožami in ganljivimi sporočili v spomin na argentinskega velemojstra.

Župan Neaplja Luigi de Magistris je potrdil, da bodo preimenovali stadion San Paolo v stadion Diega Armanda Maradone.

Video Messi s prav posebnim poklonom Maradoni

Napoli je Maradono počastil na svoj način. Na tribuni se je bohotila velika podoba Argentinca s pripisom - "Kralj". Domačini so tekmo proti Romi odigrali z belo-modrimi dresi in črnimi hlačkami, s čimer so počastili domovino preminulega zvezdnika. Tekmo so tudi prekinili v deseti minuti in se z aplavzom še enkrat spomnili legendarne "desetke".

Pristen Diego Sodnik, ki ni sodil "božje roke", razkril, kaj mu je Maradona povedal po tekmi

Prvi gol na tekmi je zabil Lorenzo Insigne, eden redkih v ekipi Napolija, ki je bil rojen in vzgojen v mestu. Po zadetku je pokazal poseben dres v čast Maradoni.

Insignejev gol je bil edini v prvem polčasu, v drugem so zabili še Fabián Ruiz, Dries Mertens in Matteo Politano. Slovenski branilec Amir Feratović je obračun preživel na klopi Rome. 

Napoli je sedaj peti, Roma pa šesta. Oba za vodilnim AC Milanom, ki je tokrat doma ugnal Fiorentino (2:0), zaostajata za šest točk.

"Božja roka" Poglejte, kje je končal dres z Maradonine najslavnejše tekme

Serie A, 9. kolo:

Napoli - AS Roma 4:0 (1:0)
AC Milan - Fiorentina 2:0 (2:0)
Sassuolo - Inter 0:3 (0:2)
Benevento - Juventus 1:1 (1:1)
Atalanta - Hellas Verona 0:2 (0:0)
Lazio - Udinese 1:3 (0:2)
Bologna - Crotone 1:0 (1:0)
Cagliari - Spezia 2:2 (0:1)

PONEDELJEK:
Torino  - Sampdoria
Genoa - Parma

LESTVICA:
1. AC Milan 23
2. Inter 18
3. Sassuolo 18
4. Juventus 17
5. Napoli 17
6. AS Roma 17
7. Hellas Verona 15
...
17. Parma 6 (-1)
18. Torino 5 (-1)
19. Genoa 5 (-1)
20. Crotone 2

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.