Disciplinski postopek proti Zahoviću

Foto: Profimedia Zlatko Zahović
Prvi ukrep proti športnemu direktorju Maribora.
Oglej si celoten članek

Nogometna zveza Slovenije je uvedla disciplinski postopek zoper športnega direktorja NK Maribor, Zlatka Zahovića. Razlog za uvedbo postopka je dogajanje na uradni novinarski konferenci po tekmi Prve lige Telekom Slovenije med Mariborom in Krškim, ki je bila odigrana v soboto v Mariboru. Na njej je Zahovič obračunaval z novinarjem športnega dnevnika Ekipa SN Dejanom Mitrovićem.

Med hujše disciplinske prekrške uradnih oseb disciplinski pravilnik NZS uvršča nešportno in neetično vedenje (1. alineja 24. člena) in kakršnokoli spodbujanje ali razpihovanje rasnega, narodnostnega, etičnega, spolnega, jezikovnega, verskega, političnega ali drugega sovraštva, nasilja, nestrpnosti ali žalitve dostojanstva posameznika in skupine (26a. člen DP NZS), je obrazložila NZS.

Jezen na predsednika Zahović se je oglasil: "Za opravičilo ni teorije!"

Z uvedbo disciplinskega postopka NZS sledi načelu ničelne tolerance do rasnega, narodnostnega, etičnega, spolnega, jezikovnega, verskega, političnega in drugega sovraštva, nasilja, nestrpnosti ali žalitve dostojanstva posameznika in skupine, obenem pa se bo NZS še naprej zavzemala za spoštovanje v medsebojnih odnosih, ter obsojala vsakršen napad na človeško dostojanstvo, je še sporočila NZS.

V skladu s svojimi pristojnostmi bo na podlagi prijave organov NZS o zadevi Zahovič odločal disciplinski sodnik NZS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 07:20 20. Marec 2018.

    Hvala Zahoviću, da imajo naši mediji o čem poročati v vmesnem času do volitev.

  • 00:21 20. Marec 2018.

    To je sramota za svet športa pri nas,sram ga je lahko.Ampak tale zavaleni napihnjenec sploh razume kaj govori.Izigrava nekega botra,pljusneš …

  • 22:13 19. Marec 2018.

    TRAJNO bi ga morali suspendirati,ne samo do nadaljnega.Res pravi balkanski sistem.Ce bi se to zgodilo v Madridu,Londonu,Münchnu,sploh ne bi bilo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.