Dobrodošlica pa taka! Žoge še prijel ni, že ga tožijo za 100 mio. $

Foto: Epa zion williamson
Ameriški košarkar Zion Williamson je slabo novico izvedel na predvečer nabora v ligo NBA.
Oglej si celoten članek

Še preden je postal prvi izbor NBA drafta za sezono 2019/2020, je Ziona Williamsona doletela tožba v vrednosti vrtoglavih 100 milijonov ameriških dolarjev.

NBA draft Slovenca se niso pritaknili, Dončić zaploskal Hrvatu

Ameriškega zvezdnika z univerze Duke, ki se je sinoči pridružil New Orleans Pelicans, kjer naj bi v prihajajoči sezoni zaslužil dobrih osem milijonov, toži športna agencija Prime Sports Marketing LLC.

V tožbi so poleg Williamsona imenovani še podjetje Creative Artists Agency (CAA) dva njihova uslužbenca.

Novi član lige NBA je z agencijo Prime Sports pred dvema mesecema podpisal pogodbo, po kateri bi moralo sodelovanje trajati najmanj pet let.

Le mesec dni kasneje je pogodbo prekinil in podpisal s CAA, katerega predstavniki naj bi se na protipraven način vmešavali v dogovor med košarkarjem in njegovimi prvotnimi zastopniki.

Foto: Epa zion williamson

Obe agenciji si želita upravljati z večmilijonskimi sponzorskimi pogodbami, ki naj bi jih v bližnji prihodnost sklenil bodoči zvezdnik lige NBA. Williamson, ki se mu nasmiha dogovor z Nikejem ali Adidasom, je prvotno pogodbo podpisal meseca aprila, a je bil že maja na seznamu klientov drugega podjetja.

Prime Sports mu je zagrozil s pravnimi posledicami, zato je košarkar reagiral prvo in vložil tožbo, v kateri je izpodbijal veljavnost dokumenta, ker ta naj ne bi bil v skladu z obstoječo zakonodajo Severne Karoline.

"Prime Sports je brezsramno kršil zakonodajo, katere namen je prav zaščita športnikov študentov," je povedal košarkarjev odvetnik in dodal, da so se v agenciji na njihova opozorila odzvali z grožnjami.

Zmaj Košarkar Olimpije okrepil petkratne prvake lige NBA

V pogodbi, po kateri je podjetje upravičeno do 15 odstotkov Zinovega denarja od pokroviteljev, ni bilo nikjer eksplicitno navedeno, da se s podpisom odpoveduje možnosti nadaljnjega šolanja na univerzi Duke, manjkal pa je tudi obvzen člen o možnosti predčasne prekinitve v roku 14 dni.

Prime Sports, ki vztraja, da Williamson v nobenem primeru ni nameraval nadaljevati šolanja na univerzi, odgovarja s protitožbo, v kateri zdaj zahteva 100 milijonov dolarjev odškodnine. 

Williamson neuradno velja za novinca z najvišjo tržno vrednostjo od časov LeBrona Jamesa.

Dončićev naslednik Najbolj žalosten prizor NBA nabora

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.