Šport > Košarka
771 ogledov

Košarkar Olimpije okrepil petkratne prvake lige NBA

Luka Šamanić twitter Petrol Olimpija Luka Šamanić je novi član San Antonio Spurs.
Hrvaški krilni center Luka Šamanić bo kariero nadaljeval v moštvu San Antonio Spurs.

Luka Šamanić se po eni sezoni v dresu Petrol Olimpije seli v ZDA, kjer ga je na naboru izbalo moštvo San Antonio Spurs. Devetnajstletni krilni center bo tako kariero nadaljeval v ekipi s petimi naslovi prvaka lige NBA pod vodstvom legendarnega trenera Gregga Popovicha.

Šamanić, 19. izbor prvega kroga včerajšnjega drafta v Brooklynu, je drugi košarkar Olimpije, je bil v zadnjih dveh letih izbran na naboru lige NBA. Issufa Sanona so lani kot 44. po vrsti v svoje vrste povabili Washington Wizards.

"Presrečen sem, da sem bil na naboru Lige NBA izbran s strani San Antonio Spurs. Moje sanje so se z izborom uresničile, povrh vsega pa sem bil izbran kar kot 19. izbor. Komaj čakam, da se začnejo odvijati vse aktivnosti v San Antoniu," je povedal Šamanić, ki mu je ob uspehu čestital tudi slovenski košarkar Luka Dončić.

Košarkarski biser iz Zagreba se je Olimpiji pridružil lansko poletje. V sezoni 2017/2018 je bil član druge ekipe Barcelone. V lanski sezoni je odigral 20 tekem lige Aba, 12 tekem lige prvakov in 17 tekem lige Nova KBM.

V regionalnem tekmovanju je v 15,4 minutah v povprečju dosegal 6,4 točke, 3,8 skoka in 0,8 podaje, v evropskem tekmovanju pa v 18,8 minutah 8,2 točki in 5,0 skoka na obračun. V slovenskem državnem prvenstvu je na parketu v povprečju preživel malo več kot 20 minut na tekmo, beležil pa 10,1 točko, 5,9 skokov in 1,1 podajo na tekmo.

Zablestel je v četrtfinalu državnega prvenstva, ko je na dveh tekmah s Šenčurjem v povprečju prispeval dvojni dvojček z 19,5 točke in 11,0 skoka, temu pa dodal še 1,5 blokade in 1,0 ukradene žoge na srečanje.

Komentarjev 1
  • Lola_Girdlestone 13:52 21.junij 2019.

    Google trenutno plačuje od 17.000 do 22.000 dolarjev za delo na spletu od doma. K tej dejavnosti sem se pridružil pred 2 meseci in v prvem mesecu te dejavnosti sem zaslužil 20544 $. Lahko rečem, da se je moje življenje ...prikaži več popolnoma izboljšalo! Preveri, kaj delam. obisk ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob98.Com