Đoković pripravlja novo ofenzivo na Avstralijo

Foto: Epa
Foto: Epa
Srbski teniški zvezdnik se ne bo predal brez boja.
Oglej si celoten članek

Novak Đoković skupaj s svojo odvetniško ekipo resno razmišlja o tožbi zoper avstralsko vlado v višini več kot 3,8 milijona evrov, poroča britanski The Sun.

Srbski teniški as bi lahko sodni postopek sprožil na podlagi "krutega in nečloveškega ravnanja", kateremu je bil podvržen v Melbournu, kjer je prestal pravi pekel, preden se je po odločitvi sodišča moral sklonjene glave vrniti v domovino.

Po navedbah dobro obveščenih virov je v predvideno odškodnino zajetih več kot 2,7 milijona evrov, kolikor bi jih prejel za zmago na OP Avstralije. Đoković bi bil kot branilec naslova in devetkratni zmagovalec turnirja, kjer še nikoli ni izgubil v finalu, tudi letos prvi favorit za zmago, če bi avstralske oblasti uspel prepričati, da si zasluži status zdravstvene izjeme.

Foto: Profimedia Novak Đoković

Đokovića so po prihodu v Melbourne, kamor je prispel po dogovoru z avstralsko teniško zvezo, najprej več ur zadrževali na letališču, kjer so mu odvzeli lastnino in telefon, kasneje pa so ga nastanili v hotelu za ilegalne migrante, kjer je moral prebivati v neustreznih bivalnih pogojih. 

Avstralske oblasti so ga ves ta čas obravnavale kot zločinca, čeprav se je kasneje izkazalo, da je Đoković v državo vstopil na legalen način. Kljub temu mu je minister za priseljevanje Alex Hawke še drugič preklical vizum, ker naj bi njegova prisotnost v državi predstavljala grožnjo njihovemu boju zoper pandemijo covida-19.

Stara znanka "Nole, prijatelj moj, ti si bedak!"

"Splošno je znano, da tako Novak kot njegova družina menijo, da so v karantenskem hotelu slabo ravnali z njim," je za The Sun povedal vir blizu Đokovićevega agenta Edoarda Artaldija. "Njegova mama je razkrila, da je bilo v hotelu polno bolh in črvov. Bil je tako rekoč zapornik," je dodal.

Srbski odvetnik Toma Fila je prepričan, da bi bila tožba zoper Avstralijo upravičena. "Z Novakom so ravnali na ponižujoč način. Moral bi tožiti," je dejal.

Strokovnjakinja za migracijsko pravo Maggie Taaffe je za Herald Sun povedala, da obstajajo utemeljeni razlogi za sprožitev pravnega postopka. "Lahko bi zahteval odškodnino zaradi nezakonitega pridržanja. Odločitve so bile postopkovno nepravične in nezakonite," je dejala.

Foto: Profimedia Novak Đoković

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 34

  • 10:25 22. Januar 2022.

    Osnova bi morala biti procesna napaka, saj so mu nastop najprej ze odobrili.

  • 14:27 21. Januar 2022.

    Lepo so ga disciplinirali. Če bo trmoglavil, bo fasal prepoved za 3 leta. Naj se neha sprenevedati. Francozi so tudi …

  • 19:06 20. Januar 2022.

    Blagor vam ubogim na duši kajti vaša tema bo večna

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.