Đoković neutolažljivo hlipal pred Beograjčani

Foto: Twitter novak đoković
Najboljši tenisač na svetu je zelo čustveno doživel zaključek prvega dela dobrodelnega turnirja Adria Tour pred večtisočglavo množico v Beogradu.
Oglej si celoten članek

Prvi igralec sveta Novak Đoković ni mogel zadrževati solz po koncu zadnjega obračuna na domačem ekshibicijskem turnirju Adria Tour.

Srbski teniški as je za slovo od večtisočglave množice z 2:1 v nizih premagal Nemca Alexandra Zvereva, a se je v finale prvega od prvotno predvidenih štirih dobrodelnih turnirjev uvrstil njegov rojak Filip Krajinović, ki je Đokovića ugnal v drugem obračunu skupinskega dela, v finalu pa ni imel realnih možnosti proti Avstrijcu Dominicu Thiemu.

Video Deček z lepim udarcem ugnal Đokovića, nato ob aplavzu zapustil igrišče

Đoković, prvi lopar sveta in še vedno nepremagani tenisač na uradnih obračunih v sezoni 2020, je po zmagi nad Zverevim nagovoril več kot 4000 navijačev na tribunah teniškega komplesa Novak Tennis Centre, pri čemer ga je preplavil val emocij.

"Ne jočem zato, ker se nisem uvrstil v finale... Ne vem. Preplavila so me čustva. Spomnil sem se svojega otroštva," je ob stoječih ovacijah hlipal zmagovalec 17 turnirjev za grand slam: "Rad vas imam. Hvala," je dodal 33-letnik.

"Zelo sem bil čustven. Na dan so privreli spomini iz otroštva, ko sem tukaj treniral kot mlad fant in odraščal na teh igriščih. Čustva so bila premočna. To so bile solze sreče. Vedno sem želel nekaj vrniti kraju, od koder prihajam in nikoli nisem pozabil, kje sem preživel otroštvo.

Novak Đoković

Beograd je bil prva postojanka t.i. Adria Toura, ki ga v času teniške suše zaradi koronavirusa organizira Đoković. Turnirji bodo potekali do 4. julija. Karavana se bo zdaj preselila v Zadar, kjer bodo dvoboji 20. in 21. junija, 3. in 4. julija bodo igrali v Banja Luki, za 5. julij pa je predviden ekshibicijski dvoboj v Sarajevu med Đokovićem in Damirjem Džumhurjem, najboljšim tenisačem iz BiH. V načrtu je bila tudi izvedba turnirja v Črni gori, a se je organizacijski odbor odločil, da teniških igralcev 27. in 28. junija tam ne bo.

"Pustite me ..." Še nikoli videni posnetek štiriletnega Đokovića

"Dolgo časa smo iskali način, da bi organizirali spektakel za vse ljubitelje športa. Bilo je več izzivov, med prvimi ta, da prebivalci Srbije še niso na seznamu ljudi, ki bi lahko potovali v Črno goro. Upali smo, da se bo to spremenilo, a do tega še ni prišlo. To je nepremostljiva ovira, saj je naša organizacijska ekipa velika," je dejal direktor turnirja Đorđe Đoković.

Foto: Epa tenis igrišče

Uvod v dobrodelno turnejo je požel tudi nekaj kritik, saj srbski navijač na tribunah niso upoštevali preventivnih ukrepov za zajezitev koronavirusa.

"Lahko nas kritizirate in govorite, da je bilo to nevarno, vendar ni na meni, da odločam, kaj je prav in kaj narobe," je novinarjem povedal Đoković in dodal, da so upoštevali vsa priporočila srbske vlade.

Razkriti ukrepi Đoković po sestanku: "Ekstremno, nemogoče!"

Đoković je pred prekinitvijo sezone zaradi izbruha covida-19 dobil 18 zaporednih obračunov (18-0), osvojil tri lovorike in spotoma premagal kar sedem igralcev iz najboljše deseterice.

Njegov poraz proti Krajinoviću je bil sploh prvi v letu 2020, vendar zaradi revialne narave turnirja ne bo štel v uradno statistiko.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.