Dolenjci presenetili "knape" v Velenju

Foto: SPS/nkolimpija.si
Foto: SPS/nkolimpija.si
Velenjski Rudar je v preloženi tekmi doma presenetljivo izgubil proti novomeški Krki (0:1). "Knapi" so tako zamudili priložnost, da bi se na vrhu lestvice izenačili z Mariborom, Dolenjci pa so zadnje mesto zopet prepustili Triglavu.
Oglej si celoten članek

Dvoboj, ki ga zaradi močnega deževja niso mogli odigrati v soboto, so danes malce presenetljivo dobili Novomeščani pod vodstvom novega trenerja Adnana Zildžovića. Mož odločitve je bil rezervist Urban Kramar, ki je Krki priigral četrto zmago v prvenstvu in ekipo z dna dvignil na deveto mesto lestvice. Na drugi strani so Velenjčani, ki so bili sicer predvsem v drugem polčasu boljši tekmec, zamudili priložnost, da bi se točkovno izenačili z vodilnim Mariborom. Tako ostajajo na četrtem mestu.

Tekmo so bolje začeli domači, ki so imeli v deveti minuti prvo lepo priložnost na tekmi. Elvis Bratanović je z domiselno podajo našel Daliborja Radujka, ta se je znašel sam pred Matkom Obradovićem, a je bil slednji uspešnejši. Sledila je malce bolj enakovredna igra, v kateri pa je primanjkovalo pravih akcij. Šele v 25. minuti je Leo Ejup malce zagrozil s prostega strela, ko je žoga zletela mimo leve vratnice domačega gola. Deset minut pozneje je na drugi strani z glavo poskusil David Kašnik, vendar je bil tudi on malce premalo natančen.

Rezervist prinesel zmago

Tudi v uvodu drugega polčasa prav veliko razburljivih trenutkov gledalci niso videli, tu pa tam sta ekipi sprožili kak strel, ki pa ni resneje ogrozil enega ali drugega vratarja. Šele v 63. minuti je moral odločneje posredovati Obradović, potem ko je dobro streljal Rajko Rotman. V nadaljevanju sta ekipi sicer pogosteje prihajali do zaključnih strelov, a so bili ti preslabi za vodilni zadetek. Ta pa je le padel v 79. minuti, ko je zadel rezervist Krke Kramar. Jaka Ihbeisheh je z desne strani podal v sredino, Kramar pa je žogo z glavo podaljšal v oddaljenejši kot domačih vrat.

Sledil je pritisk domačih in nekaj priložnosti za izenačenje, eno je zapravil Ivan Firer s strelom z glavo v 85. minuti, nato pa je Obradović v 88. minuti obranil še strela Nemanje Stjepanovića in Bratanovića. V izdihljajih tekme sta bila na domači strani nenatančna še Kašnik in Matej Podlogar, pri gostih pa je Kramar sicer sprožil v okvir gola, a ne dovolj dobro za povišanje vodstva.

Rudar bo v 18. krogu gostoval na Bonifiki pri drugouvrščenem Kopru, Krka pa bo na svojem Portovalu v derbiju začelja gostila kranjski Triglav, ki je po zmagi dolenjske zasedbe spet padel na zadnje mesto prvenstvene lestvice, čeprav v poslednjih tednih pridno zbira točke.

Prva liga TS, 17. kolo:

Rudar Velenje : Krka 0:1 (0:0)
Kramar (79)

Gorica : Maribor 1:2 (1:1)
Živec (33); Tavares (39), Bohar (83)

Triglav : Celje 2:2 (1:1)
Majcen (44), Krajecer (72/ag); Verbič (24, 80)

Zavrč : Koper 1:0 (1:0)
Kresinger (41)
RK: Čeh (45/Zavrč)

Domžale : Olimpija 1:2 (1:0)
Jelar (16); Omladič (56), Vukčević (72)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.