Šport > Nogomet
31 ogledov

Dolenjci presenetili "knape" v Velenju

Šporar Krka Novo mesto Olimpija Ljubljana Prva liga prvenstvo SPS/nkolimpija.si
Velenjski Rudar je v preloženi tekmi doma presenetljivo izgubil proti novomeški Krki (0:1). "Knapi" so tako zamudili priložnost, da bi se na vrhu lestvice izenačili z Mariborom, Dolenjci pa so zadnje mesto zopet prepustili Triglavu.

Dvoboj, ki ga zaradi močnega deževja niso mogli odigrati v soboto, so danes malce presenetljivo dobili Novomeščani pod vodstvom novega trenerja Adnana Zildžovića. Mož odločitve je bil rezervist Urban Kramar, ki je Krki priigral četrto zmago v prvenstvu in ekipo z dna dvignil na deveto mesto lestvice. Na drugi strani so Velenjčani, ki so bili sicer predvsem v drugem polčasu boljši tekmec, zamudili priložnost, da bi se točkovno izenačili z vodilnim Mariborom. Tako ostajajo na četrtem mestu.

Tekmo so bolje začeli domači, ki so imeli v deveti minuti prvo lepo priložnost na tekmi. Elvis Bratanović je z domiselno podajo našel Daliborja Radujka, ta se je znašel sam pred Matkom Obradovićem, a je bil slednji uspešnejši. Sledila je malce bolj enakovredna igra, v kateri pa je primanjkovalo pravih akcij. Šele v 25. minuti je Leo Ejup malce zagrozil s prostega strela, ko je žoga zletela mimo leve vratnice domačega gola. Deset minut pozneje je na drugi strani z glavo poskusil David Kašnik, vendar je bil tudi on malce premalo natančen.

Rezervist prinesel zmago

Tudi v uvodu drugega polčasa prav veliko razburljivih trenutkov gledalci niso videli, tu pa tam sta ekipi sprožili kak strel, ki pa ni resneje ogrozil enega ali drugega vratarja. Šele v 63. minuti je moral odločneje posredovati Obradović, potem ko je dobro streljal Rajko Rotman. V nadaljevanju sta ekipi sicer pogosteje prihajali do zaključnih strelov, a so bili ti preslabi za vodilni zadetek. Ta pa je le padel v 79. minuti, ko je zadel rezervist Krke Kramar. Jaka Ihbeisheh je z desne strani podal v sredino, Kramar pa je žogo z glavo podaljšal v oddaljenejši kot domačih vrat.

Sledil je pritisk domačih in nekaj priložnosti za izenačenje, eno je zapravil Ivan Firer s strelom z glavo v 85. minuti, nato pa je Obradović v 88. minuti obranil še strela Nemanje Stjepanovića in Bratanovića. V izdihljajih tekme sta bila na domači strani nenatančna še Kašnik in Matej Podlogar, pri gostih pa je Kramar sicer sprožil v okvir gola, a ne dovolj dobro za povišanje vodstva.

Rudar bo v 18. krogu gostoval na Bonifiki pri drugouvrščenem Kopru, Krka pa bo na svojem Portovalu v derbiju začelja gostila kranjski Triglav, ki je po zmagi dolenjske zasedbe spet padel na zadnje mesto prvenstvene lestvice, čeprav v poslednjih tednih pridno zbira točke.

Prva liga TS, 17. kolo:

Rudar Velenje : Krka 0:1 (0:0)
Kramar (79)

Gorica : Maribor 1:2 (1:1)
Živec (33); Tavares (39), Bohar (83)

Triglav : Celje 2:2 (1:1)
Majcen (44), Krajecer (72/ag); Verbič (24, 80)

Zavrč : Koper 1:0 (1:0)
Kresinger (41)
RK: Čeh (45/Zavrč)

Domžale : Olimpija 1:2 (1:0)
Jelar (16); Omladič (56), Vukčević (72)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.