Šport > Nogomet
33 ogledov

Šok za Maribor: Triglav odnesel zmago iz LV

Šimundža Maribor Olimpija Ljubljana večni derbi Nino Verdnik
Šok kola se je odvil v Ljudskem vrtu, kjer je do tega konca tedna zadnjeuvrščeni Triglav presenetil prvake (1:2). Rudar je doma visoko premagal Zavrč (3:0). Na vrhu lestvice so tako ostali Koprčani.

Nogometaši Triglava so v Ljudskem vrtu osvojili tri točke, velike, kot je ime njihovega kluba. S presenečenjem so si izboljšali točkovni izkupiček, ujeli Krko in državne prvake spravili v težave pred četrtkovo evropsko preizkušnjo proti belgijskemu Zulteju Waregemu.

Močan naliv je pošteno razmočil igrišče. Bilo je spolzko, nogometaši so imeli veliko težav pri obvladovanju žoge. Kljub neugodnemu vremenu se je za slovenske razmere zbralo lepo število gledalcev. Spremljali so dinamično igro. Maribor je po pričakovanju imel nekaj več pobude, toda Gorenjci so igrali zelo pogumno. Že v četrti minuti je imel Aleksander Rajčević težave s posredovanjem pri strelu Mustafe Nukića. Minuto pozneje se je Marcos Tavares odločil za strel z 22 metrov, Darjan Curanović je žogo odbil v kot. V 28. minuti je imel Matic Črnic najlepšo priložnost za domače. Z 18 metrov se je odločil za strel, vendar zadel vratnico. Odgovor gostov je prišel v 30. minuti, ko je Klemen Šturm s strelom z roba kazenskega prostora prav tako zadel vratnico.

Redžić prišel s klopi in odločil

Gostje so se znebili pritiska. Pogum se jim je obrestoval v 33. minuti. Luka Majcen je močno udaril proti vratom domačih, žoga se je odbila od brazilskega branilca Arghusa, spremenila smer in končala v mreži. Izenačenje je prišlo hitro. Komaj 18-letni Dino Hotić, ki je igral drugo tekmo v članski konkurenci, je podal v kazenski prostor do kapetana Tavaresa. Ta je videl, da je Curanović izven vrat in je žogo poslal čezenj v mrežo. Domači so hiteli do konca polčasa doseči še en gol, a so bili neuspešni.

Trener domačih Ante Šimundža je v drugem polčasu z Nusmirjem Fajićem okrepil napad. Čas je neusmiljeno tekel, domači so na spolzkem igrišču skušali priti do priložnosti. Gostje so se usmerili na branjenje lastne mreže in iskali priložnost iz protinapadov. Mariborčani so v zadnjih desetih minutah stiskali obroč okoli gostujoče obrambe. V 84. minuti je Goran Cvijanović izvedel prosti strel, meril v desni kot, a je Curanović uspešno posredoval. V sodnikovem podaljšku pa so gosti prišli do zmagovitega zadetka. Prosti strel z leve strani je izvajal Mustafa Nukić, domači so v kazenskem prostoru pozabili na Ajdina Redžića, ki je v igro vstopil le nekaj minut pred to akcijo. Ta je z glavo premagal vratarja Jasmina Handanovića in poskrbel za izjemno veselje v kranjskem taboru.

Klinar odločil s 40 metrov

Na stadionu Ob jezeru so Velenjčani v boju za trenutno tretje mesto na lestvici premagali novinca iz Zavrča in se povzpeli na lestvici za Koper in Maribor. Knapi so bili večino tekme boljši tekmec, do visoke zmage pa prišli šele v sodniškem dodatku tekme.

Olimpija Ljubljana Rudar Velenje Prva liga prvenstvo Stožice Delamea Mlinar | Avtor: SPS/nkolimpija.si SPS/nkolimpija.si

Na težkem, razmočenem igrišču ob spremstvu močnega vetra so tekmo bolje začeli Velenjčani, prvič so nevarneje zagrozili v deseti minuti, ko sta streljala Denis Klinar in Matej Podlogar, a je prvemu Gregor Fink strel obranil, drugi pa je odbito žogo poslal mimo vrat. Šest minut pozneje je z 20 metrov dobro sprožil Rajko Rotman, znova pa je bil Fink na pravem mestu. V 21. minuti so prvič resneje nase opozorili tudi gosti, ki so v tem delu igre predvsem čakali na protinapade. Po kotu je žoga tudi po zaslugi vetra prišla do Mihe Kokola, ki pa je iz bližine zgrešil cilj. V 25. minuti je bil na drugi strani z roba kazenskega prostora Ivan Firer le za nekaj centimetrov premalo natančen. V 36. minuti pa so gostitelji povedli. Firer je prodrl v kazenski prostor, streljal, Fink je žogo odbil, a le do Leona Črnčiča, ki je bil na pravem mestu in zadel za vodstvo "knapov", ki so minimalno prednost ohranili vse do odmora po prvih 45 minutah.

V uvodu drugega polčasa je pri domačih nevarno meril Firer v 48. minuti, ko je z 20 metrov poskrbel za nekaj Finkovega dela, in 57. minuti, ko je žogo poslal le malce mimo vrat. Pri gostih je tudi Kokol v 50. minuti zgrešil cilj. V 68. minuti je dobro sprožil Dalibor Radujko, a tudi on za nekaj centimetrov zgrešil vrata gostov. Tudi v končnici tekmi streli enih in drugih - sicer ne ravno številčni - niso bili dovolj dobri za spremembo rezultata. Izjema sta bila strela Klinarja v 90. minuti, ki je zadel s 40 metrov, in Rotmana, ki je v sodniškem dodatku z glavo postavil končni izid.

Prva liga TS, 16. kolo:

Krka : Celje 0:1 (0:1)
Verbič (5)

Olimpija : Gorica 2:2 (0:0)
Anđelković (54), Šporar (76); Coda (47), Lapadula (82)

Koper : Domžale 1:0 (1.0)
Gregorič (19)

Maribor : Triglav 1:2 (1:1)
Tavares (36); Arghus (33/ag), Redžić (92)

Rudar : Zavrč 3:0 (1:0)
Črnčič (35), Klinar (89), Rotman (91)

Komentarjev 2
  • vico 08:45 04.november 2013.

    e pohorci gorenci vas nabijejo na...

  • Miran Polič 19:35 03.november 2013.

    bravo maribor.kuharji vas sparijo sredi