Šport > Nogomet
28 ogledov

Tudi Triglav previsoka ovira za Olimpijo

milorad kosanović trener olimpija Saša Despot
Olimpija je v Kranju klonila proti zadnjemu Triglavu (1:0). Milorad Kosanović je po pokalni zmagi tako slabo začel delo v prvenstvu. Domžale in Rudar sta remizirala (0:0), Gorica pa je doma z igralcem več opravila s Koprom (3:0). Že v petek je Zavrč doma gladko premagal Krko (3:0). Maribor v nedeljo gostuje v Celju.

Čeprav so Ljubljančani prvič uradno zaigrali pod vodstvom novega stratega, pa jim to ni pomagalo priti iz krize. Zeleno-beli so namreč izgubili v Kranju pri zadnjeuvrščeni ekipi. Triglav je odločilni gol zabil ob koncu prvega polčasa, ob igri Olimpije, ki je bila precej podobna prejšnjim neprepričljivim predstavam, pa so minimalno prednost znali ohraniti do konca. Za Triglav je to druga zmaga v sezoni, za Olimpijo pa že osmi poraz in četrti zapored.

Milorad Kosanović, ki je prvič uradno vodil Olimpijo, je moral že v sedmi minuti opraviti prvo menjavo, saj se je v dvoboju z Darkom Djukićem poškodoval Rok Baskera. V igro je prišel Nik Omladič. Že pred tem je prvi strel na tekmi sprožil Elvir Koljić (tudi on je zaradi poškodbe hitro zapustil zelenico), a mimo vrat, Olimpija, ki je imela več žogo v posesti, pa je prvič zagrozila v 16. minuti, ko je z glavo poskusil Nikola NikezićŽan Pelko je žogo odbil v prečko in preprečil zadetek. V 31., 33. in 36. minuti so gosti poskusili še prek Nikezića, dvakrat Marka Vukčevića in Omladiča, a se izid ni spremenil. Zato pa se je v izdihljajih polčasa, ko so domači povedli z golom Dinnyuya Kongnyuya, ki je zadel z glavo.

V uvodu drugega polčasa sta obe ekipi nekajkrat prišli do zaključnih strelov, najnevarneje pa je bilo v 57. minuti, ko sta zaporedoma poskusila Andraž Šporar in Boban Jović, obakrat pa je dobro posredoval Pelko. V 64. minuti je na drugi strani moral posredovati Elvis Džafić po poskusu Luke Majcna, le nekaj trenutkov pozneje pa se je sam pred ljubljanskim vratarjem znašel Davor Bubanja, toda izgubil dvoboj z Džafićem. V sami končnici tekme so gosti prišli do nekaj bolj ali manj nenevarnih strelov, v igri pa pokazali premalo idej, tako da so so domači lahko ubranili prednost iz prvega polčasa.

V Domžalah brez golov

Čeprav so Domžalčani dobre pol ure igrali z igralcem več, pa jim številčne prednosti proti dobro postavljenemu Rudarju ni uspelo unovčiti. Tudi pred izključitvijo strelci ene in druge ekipe niso našli poti do gola, tako da se je tekma končala z neodločenim izidom. Rudar ostaja na četrtem mestu, Domžale, ki v državnem prvenstvu niso izgubili že šest tekem, pa na šestem.

(Olimpija - Domžale) pokal Luka Elsner | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Po ne ravno razburljivem uvodu tekme so domači prvič zagrozili v 12. minuti po strelu Slobodana Vuka, ki je žogo poslal mimo leve vratnice. Minuto pozneje je domžalski vratar Nejc Vidmar moral posredovati po strelu Mateja Eterovića z 20 metrov. Velenjčani so znova sprožili v 16. minuti prek Ivana Firerja, in sicer s 25 metrov, Vidmar z njegovim poskusom ni imel posebnih težav. Erik Janža je na drugi stran malce ogrel Matjaža Rozmana v 20. minuti, velenjski čuvaj mreže pa je nato po kotu in strelu Joshue Parkerja z glavo žogo ujel. V 25. in 26. minuti sta sledila strela Elvisa Bratanovića, ki je bil nenatančen, in Parkerja, ki je meril previsoko. Po zatišju, kar zadeva priložnosti, so gosti znova izpeljali nevarno akcijo v 43. minuti, končal jo je Bratanović, ki pa je žogo poslal le malo mimo desne vratnice.

Uvod drugega polčasa ni postregel s posebej obetavnimi akcijami, zato pa so gosti od 58. minute dalje igrali le z desetimi možmi, saj je bil zaradi prekrška nad Janžo (udaril ga je s komolcem) izključen Eterović. Tri minute pozneje je prav Janža dobro izvedel prosti strel z dobrih 20 metrov, Rozman pa je izvrstno posredoval. Domžalčanom nikakor ni uspelo unovčiti številčne prednosti, v 74. minuti je sicer poskusil Rudi Požeg-Vancaš, a s 25 metrov žogo poslal mimo levega zgornjega kota. Šest minut pozneje so imeli priložnost tudi Velenjčani prek Bratanovića, ki je z levega roba kazenskega prostora meril mimo daljše vratnice domačih vrat. Tik pred koncem tekme je Gaber Dobrovoljc skoraj presenetil Rozmana, a je žoga v visokem loku zadela prečko.

Gorica Triglav prva liga Đajič Džajić Coda Codromaz Širok Curk Živec | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Gorica bližje Kopru

Koprčani so po treh zaporednih zmagah doživeli poraz. V Novi Gorici so morali priznati mednarodno pisani zasedbi Gorice, ki je z enim golom v prvem in dvema v drugem polčasu drugouvrščenemu Kopru, ta je dobršen del tekme igral z igralcem manj, zadala četrti prvenstveni poraz. Po drugi strani pa so Novogoričani po sedmi zmagi ostali na petem mestu, a imajo le dve točki zaostanka za Koprom.

Novogoričani so povedli v 15. minuti, potem ko je po podaji Saše Aleksandra Živca vezist Gianluca Lapadula žogo poslal v levi spodnji kot. Tudi v nadaljevanju so imeli gostitelji žogo več v svojih nogah, pravih priložnosti pa si niso priigrali. Koprčani so poskusili v 25. minuti s prostega strela, vendar je Goran Galešić žogo poslal zgolj v naročje Alexa Cordaza, tri minute pozneje pa je neuspešno streljal še branilec Perica Ivetić. V 37. minuti pa so Koprčani na igrišču ostali le z deseterico. Miha Blažič je namreč s prekrškom ustavil Massima Codo, ki je šel sam v napad, in si prislužil rdeč karton.

V uvodnih minutah drugega polčasa je bil najbolj razigran nekdanji član Gorice Galešić, ki je nekajkrat prišel do zaključnega strela, a bil neuspešen. V 60. minuti pa so domači podvojili prednost, potem ko je Živec preigral svojega čuvaja,. nato pa z natančnim strelom matiral še Igorja Nenezića. Že pred tem je Coda zatresel prečko. Sledilo je obdobje brez pravih akcij, v izdihljajih tekme pa je Ivetić v kazenskem prostoru storil prekršek nad Danielejem Bazzoffio, Gianvito Misuraca pa je nato z bele točke postavil končni izid.

Prva liga TS, 15. kolo:

Zavrč : Krka 3:0 (3:0)
Benko (17, 43), Kresinger (20)

Triglav : Olimpija 1:0 (1:0)
Kongnyuy (45)

Domžale : Rudar 0:0 (0:0)
RK: Eterović (Rudar/58)

Gorica : Luka Koper 3:0 (1:0)
Lapadula (15), Živec (60), Misuraca (90/11m)
RK: Blažič (Koper/37)

Nedelja ob 15.00:
Celje - Maribor

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.