Šport > Nogomet
23 ogledov

Rekordna denarna kazen za Olimpijo

(Olimpija - Domžale) pokal Milorad Kosanović Saša Despot
Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije je zaradi nešportnega, neprimernega in rasističnega vedenja navijačev ostro kaznoval NK Olimpijo.

Klub bo moral v blagajno zveze plačati rekordnih 11.000 evrov, hkrati pa je dobil pogojno kazen igranja ene tekme v Stožicah pred praznimi tribunami.

Kazen NK Olimpiji se nanaša na 13. in 14. krog Prve lige Telekom. V 13. krogu so Ljubljančani gostovali v Ljudskem vrtu, njihovi navijači pa so klub prikrajšali za 7850 evrov. Kot je v sporočilu za javnost zapisal namestnik disciplinskega sodnika Roman Rogelj zaradi "spodbujanja rasne nestrpnosti in žalitve dostojanstva posameznika s strani navijaške skupine oziroma njenih članov ter drugega nešportnega vedenja."

Pogojna kazen praznih tribun

Sodnik je hkrati upošteval predkaznovanost, neprimerno obnašanje navijačev pa se je ponovilo tudi v naslednjem krogu, ko je skupina Green Dragons praznovala 25. obletnico obstoja, njeni ljubljenci na terenu pa so izgubili s Celjem z 0:2.

Navijači so se vedli nešportno in neprimerno, saj so med potekom tekme na tribuni prižgali več bakel, dimnih bomb ter aktivirali večjo količino pirotehničnih sredstev in ta odvrgli na igralno površino, zaradi česar je bila tekma prekinjena za sedem minut. Klub bo moral za vse to plačati še 3150 evrov, hkrati pa je dobil pogojno kazen igranja pred praznimi tribunami. Kazen se bo odložila oziroma ne bo izvršena, če se v sezoni 2013/14 tovrstni dogodki ne bodo ponovili.

Maribor se ni izognil kazni

Zaradi neprimernega obnašanja so bili kaznovani tudi navijači Maribora. Na tekmi 13. kroga proti Olimpiji so spodbujali sovraštvo, nasilje in nestrpnost. Na tribuni so prižgali nekaj bakel, v drugem polčasu pa so na tribuni odjeknili tudi trije močnejši poki. Zaradi predkaznovanosti bo Maribor v blagajno plačal 3050 evrov.

Doslej rekordna kazen v slovenskem nogometu je bila izrečena po tekmi med Mariborom in Celjem, ki je bila odigrana 14. maja 2009, ko se je blagajna NZS s kaznimi napolnila za 8300 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.