Šport > Nogomet
11 ogledov

Kosanović: Potrebno bo očistiti ekipo

milorad kosanović Saša Despot
Olimpija iz Ljubljane je na tiskovni konferenci predstavila novega trenerja Milorada Kosanovića, ki je nasledil Andreja Razdrha.

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane, ki je po slabih izidih v ponedeljek razrešil trenerja Andreja Razdrha in na njegovo mesto postavil srbskega strokovnjaka Milorada Kosanovića, je danes uradno predstavil novega trenerja. Dvainšestdesetletni Kosanović kot kratkoročni cilj navaja prekinitev niza porazov.

Za zeleno-belimi so trije zaporedni porazi v prvenstvu, mesto na lestvici pa precej nižje od želja in pričakovanj - sedmo. Zaostanek za vodilnim Mariborom znaša velikih 13 točk.

"Zelo sem vesel, da sem tu. Če ne bi bil, se ne bi odločil za ta korak, torej priti v Ljubljano v trenutku, ki za Olimpijo ni najboljši. To je bila moja velika želja, bolje bi sicer bilo, da bi prišel pred dnevi, da bi lahko malce več postorili pred naslednjima tekmama (sredino pokalno proti Domžalam in sobotno prvenstveno proti Triglavu, op. a.). Toda je, kakor je. Upam, da bomo imeli več sreče kot na zadnjih treh tekmah. Toda srečo morajo fantje iskati, spremeniti morajo nekatere stvari. V glavi moramo biti pametni, potrpežljivi, borbeni, ne smemo podleči ozračju, ki je tukaj verjetno malce načeto po zadnjih neuspehih. Kar pa je najpomembnejše, je to, da je v ekipi veliko kakovosti in če bi bili uspešni na naslednjih dveh tekmah, bi bilo vse lažje," je na novinarski konferenci v Ljubljani uvodoma povedal novi strateg zmajev.

''Veliko majhnih, a odločilnih napak''

Trener, ki je je največje uspehe dosegel na Kitajskem, kjer je z Dalianom trikrat osvojil naslov prvaka, bil pokalni prvak in dvakrat zmagovalec superpokala, moštvo pa je popeljal tudi do finala azijskega pokala pokalnih zmagovalcev, o filozofiji igre, ki jo želi vpeljati v novo moštvo, še ne želi preveč govoriti. "To bom pustil za pomlad. Mi si moramo sicer že za jutri nekaj izmisliti. Za filozofijo pa je treba čas. Olimpija spominja na ekipo, igra spominja na v redu igro. Ko pa greste v podrobnosti, potem vidite, zakaj prejema gole in jih ne daje. Veliko je majhnih, a odločilnih napak v razporeditvi ekipe, v odnosu med linijami, v ideji, kako priti do zaključka akcij. To Olimpiji manjka. Zlahka pride do 20 metrov, potem pa zmanjka idej. Tu je torej veliko stvari za popraviti," meni Kosanović, ki poudarja, da mu je žal, da je glede na njen pomen v slovenskem nogometu Olimpija v takšnem stanju kot je.

''Olimpija mora vedno igrati dober nogomet''

"Ne glede na to, kakšne igralce ima, mora Olimpija vedno igrati dober nogomet. Mora iskati igro in skozi igro dobre rezultate. Vrhunskih rezultatov se ne da doseči brez prave igre. Če preživimo teh sedem tekem do konca jesenskega dela v smislu, da ne obtičimo na dnu, da ustvarimo boljše ozračje v klubu in okoli njega, da dosežemo neko 'pozitivo', potem bomo imeli tri mesece časa, da se dobro pripravimo na nadaljevanje in da ta ekipa potem igra dober nogomet. To, na katerem mestu bomo na koncu, niti ni več toliko pomembno. Moramo 'očistiti' ekipo, kdo lahko igra, kdo ne more, ampak to vse po koncu jesenskega dela," pravi nekdanji trener Vojvodine in Crvene zvezde.

''Igralci ne razumejo, kje so napake''

Kosanović, tudi nekdanji selektor mlade reprezentance Srbije in Črne gore, pravi, da si je ogledal zadnje tekme svojega novega moštva, se pogovoril z ljudmi iz kluba in našel glavne točke, na katerih bo treba delati: "Mislim, da igralci ne razumejo, kje so napake. Nihče jim tega ni pokazal. Ko ti pogledaš tekmo, igralec na videz nekako igra. Igra, ampak samo na pol. Ko je treba izvesti pritisk, se vrača nazaj. Fantje se morajo naučiti igrati z različnim ritmom, naučiti se je treba, da se ne igra prehitro tam, kjer ni treba in obratno. V 90 minutah si priigrajo po eno priložnost ali polpriložnost, ne glede na to, proti komu igrajo, proti Mariboru ali Triglavu. Vseeno je. To moramo hitro, hitro popraviti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.