Šport > Nogomet
29 ogledov

Namesto Razdrha 62-letni Kosanović

Milorad Kosanović Olimpija Ljubljana Reuters
Potem ko je po sobotnem porazu na domačem terenu v Stožicah s Celjani (0:2) trener Olimpije Andrej Razdrh ponudil odstop, je vodstvo kluba danes to njegovo potezo tudi sprejelo. Nadomestil ga bo srbski strokovnjak Milorad Kosanović.

Le dobro uro je trajala negotovost o tem, kdo bo novi trener ljubljanske Olimpije. Potem ko so iz kluba danes dopoldne sporočili, da so sprejeli odstop dosedanjega stratega Andreja Razdrha, so zdaj razkrili še ime novega trenerja. Zeleno-bele bo vodil srbski trener Milorad Kosanović, pogodbo so sklenili do konca letošnje sezone.

Novega trenerja bodo javnosti predstavili v torek na novinarski konferenci. Kosanović je največje uspehe dosegel na Kitajskem, kjer je z Dalianom trikrat osvojil naslov prvaka, bil pokalni prvak in dvakrat zmagovalec superpokala, moštvo pa je popeljal tudi do finala azijskega pokala pokalnih zmagovalcev.

V domovini je zdaj 62-letni trener pred tem vodil Vojvodino in Crveno zvezdo, bil pa je tudi selektor mlade reprezentance Srbije in Črne gore, so novega trenerja predstavili pri Olimpiji. Pri Crveni zvezdi je bil nekoč tudi trener Milenka Ačimovića, na Kitajskem pa je bil eden od njegovih igralcev tudi Ermin Šiljak.

Razdrh ostaja v klubu

Kot je danes sporočil ljubljanski klub, je vodstvo sprejelo odstop trenerja članskega moštva Razdrha, ki je odstopno izjavo podal po sobotni tekmi s Celjem. Čeprav ni bilo težav pri odnosih v slačilnici ali med upravo in trenerjem, so rezultati članskega moštva v tej sezoni precej pod pričakovanji, so zapisali pri Olimpiji. Navijaška skupina Green Dragons, ki je prejšnji teden praznovala 25. obletnico ustanovitve, je ob koncu tekme s Celjem vzklikala: "To je sramota!"

Razdrh Rudar Velenje Olimpija Ljubljana Prva liga prvenstvo Nikezić Šporar | Avtor: SPS/nkolimpija.si SPS/nkolimpija.si
Razdrh naj bi kljub koncu sodelovanja s člani ostal v klubu, o obliki sodelovanja se bodo dogovarjali v kratkem, ker so bili v klubu z njegovim delom ter odnosom do kluba in klubske strategije nadvse zadovoljni, so še zapisali na uradni spletni strani ljubljanskega prvoligaša. Mladi trener je pred prevzemom članske ekipe delal z mladinci zeleno-belih.

Olimpija je v soboto v Stožicah doživela tretji zaporedni poraz, tako da po 13 tekmah zaseda sedmo mesto na lestvici Prve lige Telekom. Zbrala je 16 točk oziroma pet zmag in en neodločen izid.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.