Šport > Nogomet
26 ogledov

Celje slavilo v Stožicah: "To je sramota!"

Razdrh Krka Novo mesto Olimpija Ljubljana Prva liga prvenstvo SPS/nkolimpija.si
Maribor je s petardo odpravil Krko v Novem mestu (0:5). Olimpija tudi 25. obletnice navijaške skupine Green Dragons ni uspela proslaviti z zmago, v Stožicah so slavili Celjani (0:2). Rudar je doma odpravil Gorico (2:1), Koper pa Triglav (2:0).

Ljubljanska Olimpija je kljub navijanju navijaške skupine Green Dragons, ki praznuje 25-letnico obstoja, doživela nov, skupno sedmi in tretji zaporedni poraz v sezoni ter ostaja v spodnjem delu lestvice in vse dlje od želenega drugega mesta. "To je sramota," so ob koncu dvoboja vzklikali Green Dragons, tudi trenerski stolček Andreja Razdrha se vse bolj maje. Celjani, ki so se Olimpiji s četrto zmago približali na dve točki zaostanka (Olimpija ima še tekmo v dobrem), so tekmo v svoj prid odločili v drugem polčasu.

Po dokaj mirnem začetku tekme so prvo resnejšo priložnost zapravili Celjani, potem ko Gregorju Bajdetu z glavo v 15. minuti ni uspelo premagati Elvisa Džafića. Tako domači kot gosti sicer v prve pol ure niso izpeljali prav veliko obetavnih akcij, domači so prvi resnejši strel sprožili šele v 30. minuti prek Andraža Šporarja. Prav ta je bil eden aktivnejših pri gostiteljih, poskušal streljati z več položajev, a je bil praktično vsakokrat na pravem mestu Matic Kotnik, v 35. minuti pa je žoga po njegovem strelu z roba kazenskega prostora nekoliko z desne strani zletela le nekaj centimetrov mimo leve vratnice.

Že v 46. minuti je do strela z 12 metrov prišel Milan Anđelković, toda spet se je izkazal celjski vratar Kotnik. Celjska mreža se ni zatresla niti v naslednjih minutah, ko so domači pritiskali in streljali prek Roka Baskere ter Damjana Trifkovića. V 70. minuti so Celjani povedli, potem ko je Blaž Vrhovec zadel z 20 metrov. Domači strateg Razdrh je skušal z menjavami rešiti, kar se je rešiti dalo. Za nekaj trenutkov so njegove namere prekinili kar domači navijači, ki so "zadimili" stadion in prekinili tekmo. Ko se je razkadilo, je bil že v sodniškem dodatku blizu zadetka Filip Valenčič, ki je z roba kazenskega prostora zatresel prečko. Za dokončen hladen tuš pa je v tretji minuti dodatka poskrbel Benjamin Verbič. V protinapadu je bil celjski nogometaš hitrejši od ljubljanskih branilcev, prišel sam pred Džafića in rutinirano zadel za končnih 2:0.

V NM odjeknila mariborska petarda

Sport 06.10.13, nogometna tekma Maribor - Olimpija, foto: Nino Verdnik | Avtor: Nino Verdnik Nino Verdnik
Mariborski nogometaši so po reprezentančnem premoru zaradi kvalifikacij za SP 2014 v Novem mestu upravičili vlogo nespornega favorita in gladko premagali Krko. Junak tekme je bil Martin Milec z dvema goloma in podajama. Maribor tako ostaja na prvem mestu lestvice, Dolenjci pa so predzadnji.

Po dokaj raztrganem uvodu so pobudo polčasi začeli prevzemati gostujoči nogometaši, ki so prvič zagrozili v 12. minuti, ko je poskusil Marcos Tavares, a preslabo končal akcijo. Sledila sta še strela Gorana Cvijanovića v 14. minuti, ko je z 20 metrov zgrešil cilj, in Jean-Philippa Mendyja, ki se je v 15. znašel iz oči v oči z Matkom Obradovićem, toda žogo poslal mimo vrat.
Po teh priložnostih je pritisk Maribora počasi pojemal, domači so vzpostavili ravnotežje na igrišču, a priložnosti si niso priigrali. V 40. minuti pa so Štajerci povedli, potem ko je Milec zadel po podaji z leve strani in ob pomoči Klemna Medveda, ki je žogo preusmeril v lastna vrata. Milec je tik pred iztekom prvega polčasa še podvojil mariborsko prednost, potem ko je izvedel prosti strel, žoga pa se je odbila od živega zidu in spet presenetila Krkinega vratarja.

Milec je bil vpleten tudi v akcijo tretjega mariborskega gola, prav slovenski reprezentant je namreč žogo podal v kazenski prostor do Tavaresa, slednji pa je iz bližine zatresel mrežo. Po tem golu je bila tekma odločena, pravega naboja ni bilo več, kljub temu pa so gosti po prodoru Mendyja - spet je bil podajalec Milec - v 73. minuti povišali že na 4:0. Dve minuti pozneje so imeli tudi domači priložnost, toda Jaka Ihbeisheh je žogo podal malce za hrbet Žige Kastrevca, ki bi sicer lahko žogo potisnil v prazno mrežo. Končni izid je v 90. minuti postavil Dejan Mezga, ki je po podaji Matica Črnica dvignil žogo in matiral Obradovića.

Gorica Triglav prva liga Đajič Džajić Coda Codromaz Širok Curk Živec | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Rudar prek Gorice z dvojčkom Eterovića

Mate Eterović, napadalec Rudarja, je bil igralec tekme v Velenju, na kateri so knapi premagali mednarodno zasedbo Gorice. Eterović je zabil oba gola za domače, drugega že v sodniškem dodatku, ki je pomenil popoln preobrat po zgodnjem vodstvu Novogoričanov. Ekipi sta bili pred tem krogom točkovno izenačeni v zgornji polovici lestvice, zdaj pa je Rudar Gorici pobegnil za tri točke.

Novogoričani so tekmo dobro začeli, si takoj priigrali priložnosti prek Gianluce Lapadule in Massima Code, v šesti minuti pa so že povedli, potem ko je po podaji Ronalda Vanina iz bližine zadel Gianvito Misuraca. Sledil je kup bolj ali manj nenevarnih strelov Rudarja, ki je še najbolj zagrozil v 22. minuti, ko je Ivan Firer meril malce premalo natančno po dvojni podaji z Elvisom Bratanovićem. Gledalci so nato spremljali izenačeno igro brez posebej nevarnih akcij, a v 36. minuti so domači izenačili. Dalibor Radujko je lepo odigral na desni strani in podal v kazenski prostor, kjer je Eterović iz bližine zadel za 1:1. Tik pred koncem polčasa se je na drugi strani v priložnosti znašel Amedej Vetrih, toda žogo poslal mimo desne vratnice.

Uvod drugega polčasa je bil precej manj razburljiv kot prvi, šele v 65. minuti so gledalci videli prvo zrelejšo priložnost v tem delu igre, potem ko je Alex Cordaz moral posredovati po strelu Leona Črnčiča iz bližine. Sledilo je novo zatišje, kar zadeva obetavne akcije, ki je trajalo do izdihljajev tekme. Nato pa je že v sodniškem dodatku znova udaril Eterović. Najprej je Firer z dobrim strelom zadel vratnico, do odbite žoge se je dokopal Eterović in odločil tekmo v velenjsko korist.

Fink Luka Koper Olimpija Prva liga TS Slovenija slovensko prvenstvo | Avtor: SPS/nkolimpija.si SPS/nkolimpija.si
Koprčani ostali na drugem mestu

Koprski nogometaši so po zaslugi dveh zadetkov Gorana Galešića prišli do svoje osme zmage v prvenstvu, s katero so najbližji zasledovalci vodilnega Maribora. Na drugi strani je Triglav predvsem v drugem polčasu iskal pot do gola, imel nekaj priložnosti, toda na koncu so Gorenjci vpisali zgolj 11. poraz v prvenstveno lestvico in so še vedno trdno na zadnjem mestu.

Primorci so izvrstno začeli tekmo, saj so že v šesti minuti povedli, potem ko je s prostega strela zadel Galešić. V naslednjih minutah so gledalci videli malo akcij z zaključnimi streli, pa še tisti so bili bolj ali manj nenevarni. Na koprski strani so poskusili Miroslav Čovilo, Mitja Lotrič, Galešić in Miha Blažič, pri Triglavu pa dvakrat Uroš Palibrk.

V uvodu drugega polčasa je Lotrič v 55. minuti zatresel zunanji del mreže kranjskega gola, na drugi strani pa je Edvin Zolić sprožil od daleč, a prav tako brez uspeha. Sledilo je novo obdobje brez posebej razburljivih dogodkov na zelenici Bonifike, izjemi sta bila strela Ajdina Redžića in Mustafe Nukića v 65. oziroma 67. minuti. Nevarnejši je bil slednji, ki je iz bližine nastreljal vratarja Igorja Nenezića. V 75. minuti je z roba kazenskega prostora sprožil Zolić, vendar bil le malo premalo natančen. Kranjčani so v teh trenutkih pritiskali, Koper pa se je zbrano branil pred svojim kazenskim prostorom. Piko na i domači zmagi je že v sodniškem dodatku postavil Galešić, potem ko je unovčil najstrožjo kazen, ki jo je zakrivil Tilen Klemenčič s prekrškom nad Matejem Palčičem.

Prva liga, 14. kolo:

Zavrč : Domžale 2:2 (2:2)
Sambolec (5), Kokol (41); Korun (7), S. Vuk (36)

Krka : Maribor 0:5 (0:2)
Milec (40, 45), Tavares (59), Mendy (73), Mezga (90)

Rudar Velenje : Gorica 2:1 (1:1)
Eterović (36, 90); Misuraca (6)

Luka Koper : Triglav 2:0 (1:0)
Galešić (6, 90/11m)

Olimpija : Celje 0:2 (0:0)
Vrhovec (70), Verbič (93)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.