Šport > Nogomet
13 ogledov

Pri Olimpiji molk, v Mariboru suspenz

Bagarić Filipović Olimpija Ljubljana Maribor Celje Arena Petrol superpokal SPS/nkolimpija.si
V nedeljo bo v Ljudskem vrtu na sporedu prvi letošnji prvenstveni večni nogometni derbi med Mariborom in Olimpijo.

Moštvo Maribora se v prvenstveno tekmo podaja z nekoliko grenkim priokusom, saj se v zadnjih krogih na domačih tleh niso izkazali, proti Zavrču in Kopru so vknjižili poraza, kar je botrovalo tudi zamenjavi na trenerski klopi. Anteja Čačića je zamenjal Ante Šimundža, ki je v četrtek ekipo prvič vodil proti Wiganu v Evropski ligi in prav tako vknjižil poraz (3:1). A domači strateg zatrjuje, da bo tekma z Olimpijo nekaj povsem drugega, vijoličasti bodo po njegovem pokazali boljšo energijo.

"Na derbi se pripravljamo kot na vsako tekmo. Prišli smo s težkega gostovanja, danes se bomo skušali regenerirati in za derbi poiskati najbolj optimalne rešitve. Igralski kader bom nekoliko prevetril, kakšna pa bo ekipa in koliko igralcev bom imel na voljo pa bom videl po današnjem treningu. Glede na naporno gostovanje, bom videl kako je kdo pripravljen, tisti ki so bolj sveži, bodo kandidirali za ekipo. Prešteli se bomo in se potem odločili glede na ostale igralce," je danes na novinarski konferenci v Mariboru povedal Šimundža.

Pod njegovo taktirko je v klubu nekaj igralcev že občutilo, da v ekipi ni šale, nedisciplina je kaznovana, tako sta si Nusmir Fajić in Nejc Potokar zaradi kršenja dogovorov že segla v denarnico, Potokar si je prislužil tudi suspenz. "Že v začetku sem dejal, da pri meni ni tolerance glede discipline, ne bom dovolil nediscipline, za tem stojim in popuščanja ni," je dejal Šimundža. 

Rajčević: "Kot na evropsko tekmo"

"Pavza po tem zgoščenem ritmu bo vsekakor dobrodošla, kako bo to vplivalo na nas, bom razmišljal po tekmi. Zdaj moramo narediti vse maksimalno, kar je v naši moči in se Olimpije lotiti z vso močjo. Olimpija je ekipa, ki ima rada žogo, igra napadalen nogomet. Vemo, kako se ji bomo postavili po robu, želimo pred čim večjim številom navijačev pokazati energijo in jo dobro unovčiti," je še dodal nekdanji pomočnik Darka Milaniča.

Aleksander Rajčević pred nedeljsko tekmo ne vidi razlik med prvenstvom in Evropsko ligo. "Ne bo težko priklopiti, ker vemo kaj pomeni derbi v Sloveniji. Gremo kot na vsako evropsko tekmo, upam da se bomo čim boljše pripravili in na tej naslednji tekmi zmagali. Prav tako upam, da ne bomo delali napak v obrambi, vem da zmoremo pokazati dosti boljšo igro in upam, da bomo že na tekmi z Olimpijo to pokazali in zmagali. Zdaj se nam je že nabralo nekaj tekem, smo v polnem ritmu, igramo ob sobotah, četrtkih, zdaj v nedeljo ... Pripravljeni smo na te napore, treba je zdržati in upam, da bomo šli na premor s pozitivnim izidom," pa je povedal Rajčević.

Omladič Rudar Velenje Olimpija Ljubljana Prva liga prvenstvo Jeseničnik | Avtor: SPS/nkolimpija.si SPS/nkolimpija.si
Omladič: "Upam na veliko golov"

V ljubljanskem taboru novinarske konference pred derbijem niso pripravili, izjavam so se izmikali, za spletno stran kluba pa sta vendarle spregovorila vratar Elvis Džafić in Nik Omladič.

"To je tekma s posebnim nabojem, obe ekipi bosta igrali na zmago. Mi bomo dali svoj maksimum in upamo na pozitiven rezultat. Tekma pa morda prihaja ob nepravem času za obe moštvi, saj smo oboji v nekoliko slabši formi," je dejal vratar Džafić, Omladič pa je dodal: "Pričakujem odličen, zanimiv derbi. Vsaka tekma z Mariborom je težka, upam, da bo padlo veliko golov."

Prva liga TS, 13. kolo:

Sobota ob 17.30:
Celje - Luka Koper

ob 18.00:
Gorica - Zavrč

ob 19.00:
Domžale - Krka

Nedelja ob 15.00:
Triglav - Rudar

ob 17.00:
Maribor - Olimpija

Komentarjev 1
  • vico 19:49 04.oktober 2013.

    to bo še ena nula za pohorce.cista pusiona..gremo OLIMPIJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA