Šport > Nogomet
28 ogledov

Nov poraz Maribora, Zavrč tik pod vrhom

Maribor Rubin Kazan Evropska liga Ljudski vrt Tavares Fajić Mejač Gregor Katič
Maribor še tretjič zapored ni zmagal, Štajerci so klonili na Bonifiki (2:1). Zmaji so zabeležili še peti poraz, tokrat v Novem mestu (1:0), kjer sicer redno izgubljajo košarkarji Olimpije. V lokalnem derbiju je Rudar ugnal Celje (1:0). Gorica do remija v Domžalah (1:1). Zavrč ostal drugi po zmagi nad Triglavom (2:1) z enakim številom točk kot vijoličasti.

Nogometaši Maribora še naprej ne kažejo zanje pričakovane ravni igre, posledično pa se vse bolj trese tudi stolček, na katerem sedi trener Ante Čačić. Njegova ekipa je po porazu v Zavrču in domačem remiju z Velenjčani tokrat klonila še v Kopru. Štajerci imajo ob tekmi manj zdaj enako število točk kot drugouvrščeni Zavrč. 

Po začetnem otipavanju so prvi na tekmi zagrozili gosti, potem ko je v 11. minuti po podaji Gorana Cvijanovića z glavo poskusil Nusmir Fajić, vendar je bil nenatančen. Tri minute pozneje so domači povedli. Žogo je v kazenski prostor iz avta vrgel Goran Galešić, Mitja Lotrič pa je povsem neoviran nekoliko na levi strani prišel do strela in zadel za 1:0. Tudi po golu so bili bolj razpoloženi domači nogometaši, ki so prek Domna Črnigoja, Galešića in Lotriča sprožili nove, a ne dovolj natančne strele, zelo vroče pa je bilo v mariborskem kazenskem prostoru spet v 24. minuti. Galešić je s prostega strela z desne strani žogo poslal v vratnico, od koder se je odbila do Lotriča, ta pa jo je poslal mimo gola. Tri minute pozneje pa so Primorci le podvojili prednost, potem ko je Urban Žibert s strelom po tleh s 25 metrov premagal Jasmina Handanovića. V 34. minuti so do nove priložnosti prišli tudi gosti, ko je poskusil Jean-Philippe Mendy, Igor Nenezić pa je žogo odbil v kot. Slednji je bil na mestu tudi v 40. minuti po strelu Dejana Trajkovskega.

V uvodu drugega polčasa so Štajerci, ki so pritisnili proti kazenskemu prostoru domačih, poskusili z nekaj nenevarnimi streli od daleč, v 54. minuti pa je z volejem v kazenskem prostoru poskusil še Aleš Mertelj, a je tudi on zgrešil cilj. V 66. minuti je v kazenskem prostoru nevarneje streljal Mendy, Nenezić je žogo odbil do Marcosa Tavaresa, a je bil koprski vratar spet na mestu. Novopečeni slovenski državljan Tavares pa je v 90. minuti le zabil gol za Maribor s prostega strela z 20 metrov, a je bilo to tudi vse, kar so zmogli vijoličasti, čeprav je v sodniškem dodatku z glavo poskusil še Mendy, a je bil Nenezić zbran.

Zmaji še petič poraženi

Ljubljanska Olimpija je s predhodnima zaporednim zmagama malce umirila vzdušje v klubu, a po današnji tekmi bodo imeli privrženci zeleno-belih spet marsikaj povedati. Favorizirani izbranci Andreja Razdrha so - čeprav so bili večji del boljši tekmec z veliko lepimi priložnostmi - namreč v Novem mestu pri predzadnji Krki doživeli že peti prvenstveni poraz in ostajajo pri 16 točkah v sredini lestvice. Krka, ki je v prejšnjem krogu presenetila v Novi Gorici, je zdaj pri treh zmagah in se vse bolj zanesljivo oddaljuje od zadnjega Triglava.

Olimpija Ljubljana Rudar Velenje Prva liga prvenstvo Stožice Omladič | Avtor: SPS/nkolimpija.si SPS/nkolimpija.si
Potem ko je Josip Marošević že v peti minuti sprožil nevaren strel proti golu Olimpije, izkazal se je Elvis Džafić, so nato pobudo prevzeli gosti in v nekaj minutah prišli do več zaključnih strelov prek Nikole Nikezića, Andraža Šporarja, Nika Omladiča in Milana Anđelkovića. Ljubljančani so v tem delu igre prevladovali in si priigrali kar nekaj obetavnih akcij, med drugim je v 23. minuti Nikezić iz bližine meril malo mimo gola. Na drugi strani je Marošević v isti minuti na drugi strani z močnim strelom prav tako za malce zgrešil cilj, v 28. minuti pa so domači povedli, potem ko je po podaji Saše Ranića in slabi oceni žoge Antonia Delamee Mlinarja (žoga ga je preskočila) sam pred Džafića prišel Jaka Ihbeisheh in zadel za 1:0. Sledili sta novi veliki priložnosti za Ljubljančane, najprej je Roku Baskeri strel obranil Matko Obradović, Anđelković pa je zatem po kotu zadel le vratnico. Krkin vratar je znova izvrstno posredoval po Jovićevem strelu v 39. minuti, malce zatem pa je sam pred ljubljanskega vratarja prišel Andrija Novosel, vendar žogo poslal čez gol.

V uvodu drugega polčasa so se domači pomaknili na svojo polovico, Ljubljančanom pa dolgo preprečevali kakršne koli nevarnejše poskuse. Prvega je v 59. minuti z dobrih 20 metrov sprožil Omladič, izkazal se je Obradović, tako kot po strelu Gabriela Juniorja Etemeja v 63. minuti. Sledilo je zatišje, Olimpija je imela še naprej terensko pobudo, a do pravih zaključkov ji ni uspelo priti. V 79. minuti je znova močno sprožil Eteme, Obradović pa je bil še enkrat več na mestu. Štiri minute pozneje je do strela prišel spet Boban Jović, tudi njemu pa ni uspelo doseči izenačujočega gola, žogo je poslal čez gol. Novomeški "bunker" ob koncu tekme je zdržal vse nalete in tako Krki prinesel malce presenetljive tri točke.

Grobo tekmo dobili Velenjčani

V grobem srečanju, Celjani so od samega začetka narekovali moško igro, kapetan Sebastijan Gobec si je že v drugi minuti prislužil rumeni karton, gostje pa so skoraj ves drugi polčas na igrišču igrali le z desetimi možmi, so se ob prejetih šestih rumenih kartonih bolje znašli domači in vknjižili tri točke, s katerimi Rudar ostaja pod vrhom lestvice. Za Celjane pa je to že sedmi poraz, po katerem imajo ob tekmi več le še točko prednosti pred predzadnjo Krko.

bezjak kovjenić kapić celje maribor pokal finale stožice | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Po uvodni terenski premoči domačih so pobudo hitro prevzeli gostje. V 10. minuti se je Miha Zajc sam znašel pred vratarjem Matjažem Rozmanom, a je slednji strel ubranil. Celjani so imeli novo lepo priložnost v 24. minuti, ko je Gobec s prostega strela skoraj presenetil domačega vratarja, a je žoga zadela prečko, nato pa je velenjska obramba žogo izbila v kot. Sledilo je še nekaj poskusov na obeh straneh, a so vsi streli leteli mimo gola.

V drugem polčasu so Celjani kmalu ostali le z desetimi na igrišču. Miha Korošec je nepravilno ustavljal Leona Črnčiča in si z drugim rumenim kartonom prislužil predčasno pot v slačilnico. Po protestih celjskega trenerja Miloša Rusa je glavni sodnik Roman Glažar s srečanja izključil tudi gostujočega stratega. Po izključitvah se je igra preselila na celjsko polovico igrišča, gostje so se zatekli k obrambni igri. V 66. minuti je poskusil Denis Klinar, a je bil vratar gostov Matic Kotnik na pravem mestu. Domači so v 77. minuti le unovčili terensko premoč, uspešen je bil Ivan Firer, ki je z močnim strelom ugnal Kotnika. Celjani se še niso predali. Tri minute kasneje je Matej Centrih iz neugodnega položaja zadel prečko. V 90. minuti so gostje še lovili izenačenje. Kot za Celje je izvedel Blaž Vrhovec, pred golom pa žoge ni dobro zadel William Franklin Vicente in domači so se ubranili.

Gorica spet zapravljala priložnosti

Domžalsko-goriški obračun se je končal brez zmagovalca. Domžalčani so se po dveh visokih zmagah tokrat morali zadovoljiti z remijem, četrtim v sezoni, s katerim ostajajo v sredini lestvice, Gorica pa je po presenetljivem porazu s Krko le prišla do nove točke in obdržala stik z vrhom.

Nejc Vidmar Domžale | Avtor: Gregor Katič Gregor Katič
Uvod tekme je bil precej živahen, obe ekipi sta sprožili kar nekaj strelov, nekaj več in bolj nevarnih Novogoričani predvsem prek Massima Code in Wlleja Ndiayeja. Primorci so povedli v 29. minuti. Prosti strel z leve strani je izvedel Alessandro Favalli, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji branilec Tine Kavčič in zadel za 1:0. To je bil članski prvenec 19-letnega Kavčiča. Domači so bili v prvem polčasu še najnevarnejši v 14. minuti. Erik Janža je izvedel prosti strel z desne strani in žogo poslal v osrčje kazenskega prostora, kjer je z glavo streljal Slobodan Vuk

V deveti minuti drugega polčasa so domači izenačili. Po podaji Nejca Skubica z desne strani je v kazenskem prostoru žogo v mrežo preusmeril Stanley Parker. Minuto pozneje so imeli gosti na voljo najstrožjo kazen, ki jo je zakrivil Darko Zec s prekrškom nad Danielejem Bazzoffio. Za strel z bele točke se je odločil Coda, Nejc Vidmar, ki je igral stoto tekmo v prvoligaški konkurenci (vse pri Domžalah), pa se je izkazal z obrambo. V 58. minuti je Skubic znova lepo podal z desne strani, natančno podal do Parkerja, ki je z glavo za malce zgrešil cilj. Tudi na drugi strani je le malo manjkalo za novo spremembo izida, potem ko je 71. minuti Coda s prostega streli meril malce premalo natančno. Do konca tekme sta si nato obe ekipi priigrali še nekaj polpriložnosti, izid pa se ni več spremenil.

Zavrč ujel vijoličaste, Triglav "v kleti"

Nogometaši Zavrča so po porazu v Celju spet stopili na zmagovalno pot. Zmaga proti Triglavu, ki vse bolj trdno sedi na dnu lestvice (na 12 tekmah je doživel že deseti poraz), je bila glede na igre v tej sezoni vse prej kot nepričakovana. Odločilni gol je zabil rezervist Josip Fuček, Davor Bubanja pa je ob koncu tekme le ublažil kranjski poraz. Zavrč tako še naprej ostaja prvi zasledovalec vodilnega Maribora, s katerim se je celo izenačil po točkah.

Zavrč Celje Prva liga Telekom Slovenije prvenstvo | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Po dokaj zaspanem uvodu so domači hitro prišli do vodstva. Po podaji Sandija Čeha s strani je pred svojega čuvaja lepo stekel Dino Kresinger in z glavo matiral Žana Pelka. V nadaljevanju gledalci, tokrat se jih je v Zavrču zbrala približno polovica povprečnega obiska tega novinca v ligi, niso spremljali prav posebej razburljive predstave, nevarnih poskusov praktično niso videli. Šele v 44. minuti je Josip Golubar znova ogrozil vrata gostov, ko je nekoliko s strani prišel pred Pelka, kranjski čuvaj mreže pa je bil na mestu, tak kot pred tem, ko je najprej odbil žogo po strelu Dorisa Kelenca, naslednje poskuse pa so blokirali gostujoči branilci.

V 51. minuti so domači znova zagrozili prek Golubarja, ki pa je z glavo slabo končal obetavno akcijo. Deset minut pozneje so imeli dotlej najlepšo priložnost na tekmi Gorenjci. Mustafa Nukić je s strani sam prišel pred Gregorja Finka, ki je žogo odbil, a le do Luke Majcna, ki pa jo je poslal čez gol. V tem delu igre so bili odločnejši in konkretnejši gosti, a v 86. minuti so zmagovalca dokončno odločili domači. Rezervist Fuček, ki je bil nenatančen v 84. minuti, se je na robu kazenskega prostora otresel svojega čuvaja in nato z lepim strelom zadel v levi zgornji kot vrat vratarja Pelka. Kranjčani so sicer z golom Bubanje v 89. minuti, kranjski napadalec se je sprehodil skozi domačo obrambo in zadel z dobrih desetih metrov, še vzbudili nekaj upov pri svojih navijačih, a so bili domači v izdihljajih tekme dovolj zbrani in kakovostni, da so zadržali prednost.

Prva liga TS, 12. kolo:

Krka : Olimpija 1:0 (1:0)
Ihbeisheh (27)

Domžale : Gorica 1:1 (0:1)
Parker (54); Kavčič (29)
Vidmar (Domžale) je v 55. minuti ubranil 11-m Codi.

Rudar Velenje : Celje 1:0 (0:0)
Firer (78)
RK: Korošec (52/Celje)

Zavrč : Triglav 2:1 (1:0)
Kresinger (10), Fuček (85); Bubanja (88)

Luka Koper : Maribor 2:1 (2:0)
Lotrič (14), Žibert (27); Tavares (89)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.