Šport > Nogomet
10 ogledov

Čačić: Igralcem nimam česa zameriti

Maribor Rubin Kazan Evropska liga Ljudski vrt Čačić aplavz pozdrav navijači Gregor Katič
Novinec v najmočnejši slovenski ligi Zavrč je v 10. kolu Prve lige TS šokiral državne prvake iz Maribora (1:0) in vijoličastim prizadejal prvi poraz v letošnji sezoni.

Trener Maribora Ante Čačić je dejal, da je bila tekma odločena v prvem polčasu in dodal, da svojim varovancem ničesar ne zameri.

''Noben poraz ni pričakovan. Izgubili smo na vročem terenu, proti dobri domači ekipi, ki ni po naključju na lestvici takoj za nami. Nasprotnik nam je povzročal preglavice že v prvem krogu. Zdaj smo igrali na igrišču, kjer smo gostje v podrejenem položaju, saj je tukajšnja podlaga takšna, kot je. Teren je ožji, na njem je težko razviti igro in gostitelji so to znali izkoristiti. Dali so gol iz prekinitve in uspeli ohraniti vodstvo. Prostora za povezano igro ni veliko, Zavrč pa ima uigrano, ekipo, s sposobnostjo kakovostnega prehoda v napad, moštveno in posamično. Igralcem nimam česa zameriti, trudili so se, kolikor je šlo. Mislim, da je bila tekma odločena v prvem polčasu. Nismo izkoristili prve priložnosti, ki jo je imel Mendy. Potem smo dosegli gol, a ne vem, zakaj je bil razveljavljen. Dobili pa smo zadetek iz prekinitve in ni se nam izšlo,'' je po porazu v Zavrču pojasnil Čačić.

Čustveno in telesno izpraznjeni

Na tekmi je vijoličastem dresu debitiral Pablo Ceppelini, ki he po Čačićevem mnenju svoje delo opravil korektno. ''Po zahtevni tekmi v četrtek smo bili čustveno in telesno izpraznjeni. Želeli smo razdeliti obremenitev med vse igralce, sezona je dolga, tako da smo posegli po določenih spremembah. Želel sem preizkusiti tudi Ceppelinija, ki je mlad igralec, z njim moramo imeti potrpljenje. Za začetek je bilo v redu, oddelal je korektnih 60 minut,'' je povedal 59-letnik.

Čačić ni želel izgubljati časa s sojenje, dejal pa je, da so bile nekateri odločitve nerazumljive. ''Ne bi želel komentirati sojenja, toda nekateri kriteriji pri presoji prekrškov so res nerazumljivi. Vsi pravijo, da bi zadetek Mendyja moral biti priznan. Tudi o zadnji situaciji na tekmi bi lahko razpravljali. Trajkovski je odbil žogo z glavo, dva naša igralca sta bila sama za zaključek akcije, potem pa je napad prekinjen z odločitvijo v našo škodo? Ljudje, ki odločajo o sojenju, bodo presodili po ogledu posnetkov. Toda ne bi iskal vzrokov za poraz v sodniškem kriteriju. Moram iskati rešitve, kako poskrbeti, da bo ekipa boljša v prihodnjih tekmah,'' je povedal Čačić.

Maribor bo v sredo v Ljudskem vrtu gostil Rudar. ''Moramo preklopiti misli in nov teden že začenjamo s pripravami na sredino tekmo. Takoj imamo priložnost za izboljšanje vtisa,'' je zaključil Čačić.

Prva liga TS, 11. kolo:

ob 16.00
Triglav - Domžale

ob 17.00
Celje - Zavrč

ob 19.00
Olimpija - Luka Koper

ob 19.30
Maribor - Rudar

ob 20.00
Gorica Krka

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.