Šport > Nogomet
32 ogledov

Bohar: "Pet 'komadov' so zabili po naših napakah"

Maribor Rubin Kazan Evropska liga Ljudski vrt Handanović Bohar Tavares Gregor Katič
Po uvodni tekmi skupine D med Mariborom in Rubinom v Ljudskem vrtu (2:5) smo se pogovarjali s kapetanom Marcosom Tavaresom in Damjanom Boharjem, ki sta izpostavila nekaj razlogov za poraz.

"Mislim, da rezultat ne pove vsega, kar se je dogajalo na igrišču. A ne smemo obupavati ob porazu, Rubin je favorit naše skupine, v kateri nas čaka še pet tekem. Potrebno se bo osredotočiti na vsako tekmo posebej," je po srečanju povedal kapetan Maribora Marcos Tavares, ki je na začetku tega tedna postal tudi slovenski državljan.

Brazilec je imel v 51. minuti na nogi izenačenje na 2:2, toda ni uspel premagati vratarja kazanskega Rubina Sergeja Rižikova, saj je meril mimo gola. "Imel sem krasno priložnost, da bi izenačil na 2:2. Če bi takrat zadel, bi to spremenilo potek srečanja. Na žalost temu ni bilo tako. Oni so zadevali po naših napakah, ki jih je bilo danes občutno preveč," je razočarano dejal otrok Grêmia.

Bohar: "Najprej na Zavrč"

"Že pred tekmo smo vedeli, da so Rusi tehnično in taktično vrhunska ekipa. Danes so bili od nas boljši v ključnih trenutkih. Pokazali so, da so boljše moštvo, zabili so pet "komadov", a praktično vse iz naših napak, tako da sem precej razočaran," potrtosti ni skrival niti Damjan Bohar.

"Ne vem, zakaj se pogosto prebudimo šele po zaostanku. Tako, kot smo začeli igrati pri izidu 2:0, bi moralo biti na začetku srečanja. Rubin je kvalitetna ekipa, loviti njihovo prednost dveh golov je zelo težko, kljub temu, da smo igrali doma," je pogosto pomanjkljivost Štajercev izpostavil hitronogi vezist.

"Napak je bilo danes zares preveč, vsem so botrovali padci koncentracije. A ni še konec, v igri je še 15 točk. Toda najprej se moramo posvetiti prvenstvenemu derbiju z Zavrčem ta konec tedna," je zaključil Prekmurec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.