Šport > Nogomet
10 ogledov

Na lestvici vroče: Koper pred Mariborom

Gorica Triglav prva liga Stjepanović Coda Anže Petkovšek
Nogometaši Zavrča so s porazom proti Gorici (4:0) zamudili priložnost za prevzem vodstva na lestvici Prve lige TS. Koprčani so visoko premagali Celjane (3:0), Domžale pa so bile boljše od Krke (4:0).

Nogometaši Zavrča bi se z zmago v Novi Gorici lahko začasno povzpeli na prvo mesto prvoligaške lestvice, saj bodo Mariborčani, ki imajo resda tekmo manj, svoj obračun, derbi proti Olimpiji, odigrali šele v nedeljo. A če so Zavrčani računali na tri točke, so delali račun brez Goričanov, ki so z učinkovito igro dodobra napolnili njihovo mrežo ter se tako sami povsem približali Mariborčanom. Zdaj imajo Goričani po šesti zmagi v sezoni le točko manj kot oba vodilna kluba.

Po prvem polčasu 3:0

Vratar gostov Gregor Fink je imel že od začetka več dela kot domači Alex Cordaz. Goričani so več napadali in imeli nekaj polpriložnosti, prvo pravo priložnost pa je v 21. minuti Massimo Coda že spremenil v zadetek. Pred gol je podal Alessandro Favalli, na pravem mestu pa je bil Coda. Sedem minut pozneje je bilo 2:0. Nikola Šafarič je s prekrškom v kazenskem prostoru zakrivil enajstmetrovko, z bele točke pa je bil natančen Gianvito Misuraca. A zadetkov v prvem delu še ni bilo konec; mrežo so zatresli tudi nogometaši Zavrča, vendar na svojo smolo kar lastno. Po kotu, ki ga je izvajal Aleksander Saša Živec, se je žoga v kazenskem prostoru od Dejana Kurbusa odbila za hrbet vratarja Zavrča za 3:0, kar je bil tudi izid prvega polčasa.

Goričani v zaključku spustili plin

V nadaljevanju so si lahko Goričani privoščili tudi nekoliko bolj sproščen ritem, vseeno pa so še zadevali. Za 4:0 v 61. minuti so bili tako spet natančni iz enajstmetrovke, ki jo je tokrat z igranjem z roko zakrivil Peter Murko, strelec pa je bil za povišanje vodstva Gianluca Lapadula. Zadovoljni z visokim vodstvom so Goričani popustili, do kakšne priložnosti več so tako prišli tudi gostje, česar pa niso izkoristili. Nekajkrat je poskušal Josip Fuček, vendar je domači vratar do konca ostal nepremagan.

Gorica bo v 14. krogu 19. oktobra gostovala v Velenju, Zavrč pa bo gostil Domžale.

Koper visoko premagal Celje

Nogometaši Luke Kopra so v Celju zabeležili prepričljivo zmago, ki pa je glede na videno vsaj nekoliko previsoka. Do prvega koprskega gola so imeli namreč pobudo in priložnosti gostitelji, ki pa so bili v napadalnih akcijah premalo zbrani, zmanjkalo pa jim je tudi sreče. To so gosti znali izkoristiti, po vodilnem golu v 58. minuti še dvakrat zadeli v polno in se s sedmo zmago v sezoni vsaj začasno zavihteli na sam vrh prvenstvene razpredelnice.

Po izenačenem začetku in nekaj strelih na obeh straneh je prvega nevarnejšega sprožilo Celje v 20. minuti, ko je koprski vratar Igor Nenezić zletel v prazno, do strela z glavo je prišel Gregor Bajde, a žogo poslal mimo gola. Sledilo je obdobje brez prave akcije, do konca prvega polčasa maloštevilni gledalci niso videli več spodobnega poskusa.

Menjava v celjskih vratih

Celjani so na začetku drugega polčasa morali zamenjata vratarja, saj si je Matic Kotnik poškodoval mišico. Domači so bili sicer v uvodu tega dela igre konkretnejši, med drugim je Andraž Žurej v 48. minuti zadel vratnico, Sebastjan Gobec pa je v 51. minuti z zavitim strelom Neneziću povzročil kar nekaj dela.

Žurej je znova poskusil v 55. minuti, tudi takrat je bil na mestu koprski čuvaj mreže. Tri minute pozneje pa so do vodstva, po prvem svojem strelu v drugem polčasu, prišli gosti. Goran Galešić je podal pred gol, tam je Miroslav Čovilo podaljšal do Mateja Palčiča, ta pa je iz neposredne bližine zadel za 1:0.

Na 2:0 so gosti povedli v 80. minuti, potem ko je Domen Črnigoj prodrl po levi strani in lepo podal v kazenski prostor do Urbana Žiberta, ki je neoviran podvojil koprsko prednost. Končni izid je v 89. minuti iz enajstmetrovke postavil Galešić.

Celje bo v 14. krogu 19. oktobra gostovalo v Ljubljani, Koprčani pa bodo gostili Triglav.

Elsner zna z Domžalami

Nogometaši Domžal so zabeležili drugo zmago doma v sezoni, ki je hkrati njihova druga zaporedna v Športnem parku, oziroma tretja v zadnjih štirih prvenstvenih nastopih. Domžalčani so v zadnjem mesecu in pol ali zadnjih sedmih krogih, odkar jih vodi Luka Elsner, vknjižili trinajst od devetnajstih točk ter se tako utrdili na sredini razpredelnice.

Krka na drugi strani je po dveh zaporednih in odmevnih zmagah doživela osmi poraz v sezoni, tako da ostaja na osmem mestu oziroma na robu kvalifikacij.

Domžale so povsem zasluženo prišle do treh točk, saj so bile boljše vseh devetdeset minut. Že v prvem polčasu so imele veliko terensko premoč, ki pa je niso znale kronati z zadetkom. Najlepšo priložnost je imel v 29. minuti Slobodan Vuk, ki je v kazenskem prostoru prišel do odbite žoge, a bil s silovitim strelom premalo natančen.

Parker zabil dva v desetih minutah

Nagrada za potrpežljivost in vztrajnost je prišla kmalu na začetku drugega dela. Najboljši strelec pri domačih Joshua Kevin Stanley Parker je iz neposredne bližine zaključil lepo akcijo, ki sta jo začela Žan Majer in Slobodan Vuk. Navdušenje v Športnem parku se še ni dobro poleglo, ko je Parker v 61. minuti znova matiral vratarja Matka Obradoviča. Tudi tokrat se je dobro znašel v kazenskem prostoru in s natančnim strelom poslal usnje v mrežo. Za 22-letnega Angleža je bil to šesti zadetek na zadnjih šestih tekmah.

Do konca tekme so gostitelji zadeli še dvakrat - najprej Slobodan Vuk, nato pa s strelom z dvajsetih metrov še Zeni Husmani - in tako dosegli novo visoko zmago. V zadnjih štirih krogih so zabili dvanajst golov in prejeli le enega.

Domžale bodo v 14. krogu 19. oktobra gostovale pri Zavrču, Krka pa bo gostila Maribor.

Prva liga TS, 13. kolo:

Celje : Luka Koper 0:3 (0:0)
Palčič (58), Žibert (80), Galešić (89/11m)

Gorica : Zavrč 4:0 (3:0)
Coda (21), Misuraca (29/11m), Kurbus (35/ag), Lapadula (60/11m)

Domžale : Krka 4:0 (0:0)
Parker (52, 61), Vuk (71), Husmani (83)

Nedelja ob 15.00:
Triglav - Rudar

ob 17.00:
Maribor - Olimpija

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.