Šport > Nogomet
34 ogledov

Dve vratnici in dva gola za točko Domžal v Zavrču

Zavrč Celje Prva liga Telekom Slovenije prvenstvo Žurnal24 main
Domžale so na vročem terenu v Zavrču iztržile točko (2:2). V soboto Maribor gostuje v Novem mestu, Olimpija pa pričakuje Celje. V Stožicah se obeta paša za oči, saj Green Dragons praznujejo 25. obletnico.

Prva tekma 14. kroga med Zavrčem in Domžalami se je končala z neodločenim rezultatom (2:2), vsi štirje zadetki so padli v prvem polčasu, dva v uvodnih osmih minutah. Domači so se s tekmo več izenačili s Koprčani na drugem mestu, Domžale pa so neporažene na zadnjih petih tekmah in so zadržale šesto mesto. Za Zavrč je prvič v prvenstvu zaigral nekdanji up Maribora Rene Mihelič, ki je leta 2010 prestopil v portugalski Nacional, k novincu v slovenski ligi pa se je preselil kot prost igralec.

Prvo priložnost na tekmi so si priigrali Domžalčani. Žan Majer je z desne strani podal do Slobodana Vuka, ki si je lepo pripravil prostor za strel, močno sprožil, žogo pa je zaustavil Gregor Fink. Dve minuti kasneje so domači iz prve prave priložnosti zadeli. Kot z leve strani je izvajal Nikola Šafarić, na prvi vratnici je bil najvišji Boris Sambolec in popeljal Zavrč v vodstvo. Toda veselje novinca med prvoligaši ni trajalo dolgo. Vuk je priboril prvi kot za Domžale, v kazenski prostor je podal Erik Janža, na drugi vratnici je najvišje skočil Uroš Korun, prvi strel z glavo je Fink odbil, a je bil Korun na pravem mestu in izenačil.

Gostje dvakrat v okvir

Domžale so do nove velike priložnosti prišli v deveti minuti, ko je Vuk z leve strani streljal v dolgi kot, nov gol pa je preprečila vratnica. Nevarni so bili tudi nogometaši Zavrča, v 13. minuti je strel Dorisa Kelenca s prostega strela domžalski vratar odbil. Že v naslednjem napadu je bil blizu Josip Golubar, a je bil premalo natančen. Po nekaj minutah bolj umirjene igre so Domžale v 33. minuti zadele še drugič. V protinapad je potegnil Zeni Husmani, zaposlil Vuka, ta pa je preigral branilca in žogo poslal v spodnji levi kot. Štiri minute pred koncem prvega polčasa so Zavrčani prišli do drugega zadetka; Miha Kokol se je s 25 metrov odločil za strel in žogo poslal v spodnji levi kot. Do konca prvega polčasa so Domžale imele še eno priložnost, ko je Vuk pobegnil domačim branilcem, pri zaključku pa je bil premalo natančen.

Drugi polčas so bolje začeli domači. V 51. minuti je z desne strani kazenskega prostora streljal Mihelič, izkazal se je domžalski čuvaj mreže Nejc Vidmar, štiri minute kasneje pa je poizkusil še Jure Matjašić. V naslednjem napadu je za Domžale streljal Korun, z bližine zadel prečko, v nadaljevanju pa je sprožil še Joshua Parker, z obrambo pa se je izkazal Fink. Do konca tekme sta si obe ekipi pripravili nekaj polpriložnosti, a se rezultat ni več spremenil.

Prva liga, 14. kolo:

Zavrč : Domžale 2:2 (2:2)
Sambolec (5), Kokol (41); Korun (7), S. Vuk (36)

Sobota ob 15.00:
Krka - Maribor

Ob 17.30:
Rudar Velenje - Gorica

Ob 19.00:
Luka Koper - Triglav

Ob 20.05:
Olimpija - Celje

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.