Šport > Nogomet
18 ogledov

Zavrč prepričljiv na obračunu novincev

Zavrč Celje Prva liga Telekom Slovenije prvenstvo Žurnal24 main
Nogometaši Zavrča so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali novomeško Krko s 3:0 (3:0).

Dvoboj novincev v ligi so zanesljivo dobili Zavrčani, ki so vse delo opravili že v prvem polčasu. Z osmo zmago ostajajo v boju za vrh, medtem ko Krka po desetem porazu ostaja trdno v spodnjem delu lestvice.

Vsega konec že v prvem polčasu

Zavrčani so tekmo začeli izjemno, že v prvem polčasu so odločili zmagovalca. Novomeščanom so zabili tri gole, začenši z Jožetom Benkom v 17. minuti, ko je s strelom z glavo po podaji Roka Roja iz bližine zatresel novomeško mrežo. Že štiri minute zatem so domači podvojili prednost.

Matko Obradović je poskuse Benka še ustavljal, a odbita žoga se je znašla pri hrvaškem napadalcu Dinu Kresingerju, ki je žogo popeljal čez golovo črto. Čeprav so imeli tudi gosti nekaj priložnosti, a se je vedno izkazal Gregor Fink, so gostitelji ob koncu polčasa odločili tekmo. Po podaji Dorisa Kelenca je še drugič na tekmi zadel Benko.

V drugem polčasu so gostitelji znali nadzorovati potek tekme, posledično pa Novomeščanom nikakor ni uspelo priti do kakšne resnejše priložnosti. Domači so le čakali na kakšno priložnost iz protinapada, a tudi oni je niso dočakali, tako da se je tekma končala z izidom, postavljenim v prvem polčasu.

Zavrč bo v 16. krogu 3. novembra gostoval v Velenju, Krka pa bo dan pred tem gostila Celje.

Prva liga TS, 15. kolo:

Zavrč : Krka 3:0 (3:0)
Benko (17, 44), Kresinger (21)

Sobota ob 15.00:
Triglav - Olimpija

Ob 17.30:
Domžale - Rudar Velenje

Ob 18.00:
Gorica - Luka Koper

Nedelja ob 15.00:
Celje - Maribor

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.