Šport > Nogomet
16 ogledov

Maribor do novih točk po preobratu

Tavares Maribor Olimpija Ljubljana večni derbi Nino Verdnik
Nogometaši Maribora so po preobratu v gosteh premagali Gorico (2:1). Napet obračun med Triglavom in Celjem se je v Kranju končal z neodločenim izidom (2:2).

Derbi kroga so na težkem igrišču dobili državni prvaki. Potem ko so Novogoričani povedli, so Štajerci pripravili preobrat, zmagoviti zadetek pa zabili v 83. minuti. Mariborčani so z deseto zmago znova prevzeli vodstvo na lestvici, Gorica pa po petem porazu ostaja na petem mestu.

Mariborčani so bili v prvem polčasu aktivnejša ekipa, a dolgo ni bilo pravih akcij na eni ali drugi strani. Aleš Mertelj, Mitja Viler in Željko Filipović so bili nenatančni pri Mariboru, Novogoričani pa so nase prvič resno opozorili v 25. minuti. Gianluca Lapadula je izvedel prosti strel, Jasmin Handanović je žogo odbil v vratnico, pritekel je Gianvito Misuraca, toda ob njegovem poskusu iz bližine je mariborski vratar uspešno posredoval.

Pritisk domačih izkoristil Živec

V 30. minuti je najprej Massimo Coda sprožil z 18 metrov, Handanović je žogo odbil v prečko, v nadaljevanju je žoga prišla do Matije Široka, čigar poskus pa je gostujoči vratar ukrotil. Tri minute pozneje so domači povedli. Goričani so izpeljali hitro akcijo, Lapadula je podal, Saša Aleksander Živec pa je žogo spravil v mrežo.

Hiter odgovor Tavaresa

Prvaki pa so hitro odgovorili. Že v 39. minuti je Marcos Tavares izenačil na 1:1, potem ko je popeljal žogo čez domačo polovico igrišča, podal do Matica Črnica, ki mu je žogo vrnil, mariborski kapetan pa je nato z natančnim udarcem poravnal izid.

Bohar pospravil odbito žogo

V uvodu drugega polčasa so oboji sprožili nekaj strelov, ki pa so bili po večini nenatančni. Igra je bila na razmočenem igrišču borbena, a manj živahna kot v prvem polčasu, pravih priložnosti pa tudi ni bilo vse do 83. minute. Takrat pa so Štajerci prišli do zmagovitega zadetka. Najprej je sprožil Tavares, ki je z leve strani zadel vratnico, odbito žogo pa je z druge strani v mrežo poslal Damjan Bohar.

Gorica bo v 18. krogu čez slabih 14 dni gostovala v Celju, Maribor pa bo gostil Domžale.

Triglav in Celje uprizorila nogometno poslastico

Dvoboj Triglava in Celja je ponudil razburljivo predstavo. Gledalci so videli štiri gole, preobrate, razpoloženega Benjamina Verbiča, zapravljeno enajstmetrovko, na koncu pa remi devete in sedme ekipe prvenstva. Celje je po treh zaporednih zmagah vpisalo tretji neodločen izid v sezoni, tako kot tudi Triglav, ki je pred tem slavil dvakrat zapored.

Po uvodnih poskusih Igorja Jugovića, ki je meril malce previsoko, in Ajdina Redžića, ki je žogo poslal le malo mimo desne vratnice, so prvo pravo akcijo izpeljali Celjani, natančneje Benjamin Verbič. Ta je v 20. minuti iz igre vrgel Edvina Zolića, prišel do strela, izkazal pa se je kranjski vratar Darjan Curanović. Prav Verbič pa je v 24. minuti poskrbel za vodstvo Celja. Tadej Vidmajer je podal z leve strani, Verbič pa je nato z glavo matiral domačega čuvaja mreže.

Majcen izničil zadetek Verbiča

V 38. minuti so imeli gosti novo izjemno priložnost za povišanje vodstva, toda po strelu Andraža Žureja iz bližine je znova dobro posredoval Curanović. Gostitelji so izenačili v 44. minuti. Redžić je preigraval na desni strani, podal na glavo Luke Majcna, ki je matiral Matica Kotnika.

Zelo razpoloženi Verbič je bil tudi v uvodu drugega polčasa tisti, ki je kranjski obrambi povzročal največ preglavic. Med 46. in 49. minuto je trikrat poskusil s streli proti vratom domačih, dvakrat je bil premalo natančen, enkrat pa je žogo zaustavil Curanović. V 58. minuti je od daleč nevarno sprožil Žurej, a se tudi po tem poskusu izid ni spremenil.

Verbič blestel, Curanović ubranil enajstmetrovko

Čeprav so bili Celjani tisti, ki so imeli več od igre, pa so povedli gostitelji. V 72. minuti se je po podaji v kazenski prostor žoga ob Marku Krajcerju in Luki Majcnu odbila čez Kotnika v gol. Toda osem minut pozneje so Celjani le prišli do - roko na srce zasluženega - izenačenja. Avtor izenačujočega zadetka je bil Verbič, ki je prodrl v kazenski prostor, Curanovića "polegel" na tla in preko njega žogo poslal v mrežo.

V 84. minuti je kranjski vratar zakrivil najstrožjo kazen, potem ko je storil prekršek prav nad Verbičem, a nato strel z bele točke mlademu Celjanu ubranil, s tem pa ohranil točko svoji ekipi.

Triglav bo v 18. krogu čez slabih 14 dni gostoval pri Krki, Celje pa bo gostilo Gorico.

Prva liga TS, 17. kolo:

Gorica : Maribor 1:2 (1:1)
Živec (33); Tavares (39), Bohar (83)

Triglav : Celje 2:2 (1:1)
Majcen (44), Krajecer (72/ag); Verbič (24, 80)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.