Šport > Nogomet
15 ogledov

Ligaški prvenec Vukčevića za 1. zmago Kosanovića

Omladič Majer Domžale Olimpija Pokal Slovenije SPS/nkolimpija.si
Koprčani so na prvi tekmi 17. kola slovenske lige z igralcem več zapravili možnost za pobeg na vrhu lestvice, kjer jih je z golom Dina Kresingerja ujel Zavrč (1:0). Milorad Kosanović na klopi Olimpije v Domžalah do prve ligaške zmage (2:1). Dež prestavil tekmo v Velenju.

Olimpija je po petih tekmah brez zmage danes le vpisala tri točke na prvenstveno lestvico. Zdaj na njej ob tekmi manj za šestouvrščenimi Domžalami zaostaja le še za eno mesto in eno točko. Zeleno-beli so sicer na težkem igrišču v deževnih Domžalah do preobrata prišli v drugem polčasu po dveh napakah domačega vratarja Nejca Vidmarja.

Domžale so dobro začele tekmo, že v tretji minuti je Anže Jelar prehitel svojega čuvaja, prišel do strela iz bližine, a žogo poslal čez gol. Dve minuti zatem je Slobodan Vuk z roba kazenskega prostora le za malce zgrešil cilj. Gostitelji so do zasluženega vodstva prišli v 17. minuti, ko je Zeni Husmani poslal žogo z desne strani v kazenski prostor, Joshua Parker jo je spustil do Jelarja, ta pa je nato s sedmih metrov zabil svoj prvenec v domžalskem dresu.

Šporar poškodovan z igrišča

Gosti so bili blizu izenačenja v 22. minuti, ko je z dobrih 20 metrov sprožil Andraž Šporar (že v 38. minuti je moral iz igre zaradi poškodbe) in zadel prečko. Olimpija je nato imela rahlo terensko pobudo, a te jim ni uspelo izkoristiti za kakšno resnejšo akcijo. Tako eni kot drugi so sprožili le nekaj bolj ali manj nenevarnih strelov, enega nevarnejših je v 42. minuti z glavo sprožil Antonio Delamea Mlinar, a žogo poslal mimo vrat.

Po ne preveč razburljivem uvodu v drugi polčas je Olimpija izenačila v 56. minuti. Nik Omladič je nekoliko z desne strani izvedel prosti strel, žoga se je pred domačim vratarjem Nejcem Vidmarjem odbila in končala v mreži. V 73. minuti je domači čuvaj mreže Vidmar storil novo napako, pri izbijanju mu je v blok skočil Marko Vukčević, prišel do žoge in jo nato brez težav poslal v prazno mrežo. Za Vukčevića je bil to prvi prvenstveni gol v zeleno-belem dresu.

V 81. in 84. minuti sta s streloma proti ljubljanskim vratom poskusila izenačiti  Husmani in Drago Gabrić, a je bil Aleksander Šeliga na mestu. V 87. minuti je močno sprožil še Parker, a malo mimo gola, tako kot nekaj trenutkov pozneje znova Gabrić.

Koper nasedel v Zavrču: zdaj skupaj na vrhu

Domači gledalci, stadion v športnem parku je bil znova poln, so pričakovali zmago Zavrča in jo devetič v prvenstvu tudi dobili. Štajersko moštvo se je tako na vrhu prvenstvene lestvice izenačilo s tokratnimi gosti iz Kopra.

V uvodnih minutah tekme je bil aktivnejši Zavrč, vendar pa si obe ekipi v prvih minutah nista pripravili priložnosti. V 31. minuti je sledil prvi resen poskus gostov. Po kotu je do strela z glavo prišel Miroslav Čovilo, a se je v domačih vratih izkazal Gregor Fink. Tekma se je zdaj razživela, s prvim golom pa so jo nekaj minut kasneje začinili domači.

Zadetek iznajdljivega Kresingerja, neumnost Čeha

V 41. minuti je Josip Golubar podal z leve strani kazenskega prostora, Igor Nenezić je žogo uspel odbiti, v gneči pred golom pa je bil najbolj spreten hrvaški napadalec Dino Kresinger in jo potisnil v koprsko mrežo. Tik pred koncem prvega polčasa so domači ostali na igrišču z le desetimi možmi. Aleš Čeh je zaradi simuliranja dobil drugi rumeni karton in glavni sodnik Mitja Žganec ga je predčasno poslal v slačilnico.

V drugem polčasu so Koprčani zaostanek skušali hitro nadoknaditi. V 51. minuti je z nevarnim strelom poskusil Goran Galešić, a meril mimo vrat. Koprčani so napadali, a Zavrčani niso popuščali v obrambi. Igro z igralcem manj so nadgradili z bojevito igro. V 64. minuti je bil znova nevaren Golubar, ki se je nenadoma odločil za strel z razdalje in zadel levo vratnico.

Tudi deset minut kasneje so Koprčani ogrozili domača vrata. Mitja Lotrič je lepo našel Galešića, a je ta iz obetavnega položaja zgrešil. Če so gostje do konca tekme na vse pretege skušali izenačiti, pa se varovanci trenerja Viktorja Trenevskega z zelo bojevito igro niso predali in uspeli zadržati prednost ter osvojiti vse tri točke.

Prva liga Telekom Slovenije, 17. kolo:

Zavrč : Luka Koper 1:0 (1:0)
Kresinger (41)
RK: Čeh (45/Zavrč)

Domžale : Olimpija Ljubljana 1:2 (1:0)
Jelar (16); Omladič (56), Vukčević (72)

Nedelja ob 14.00:
Triglav – Celje

Ob 17.00:
Gorica – Maribor

Prestavljeno na torek ob 16.00:
Rudar Velenje – Krka

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.