Domačini veseli, izguba pa večmilijonska

Foto: EPA
Foto: EPA
Spielberg z okolico se vneto pripravlja na dve dirki svetovnega prvenstva v formuli 1, ki bosta 5. in 12. julija.
Oglej si celoten članek

Približno 80 odstotkov hotelskih kapacitet je že zasedenih, so sporočili organizatorji, večinoma z osebjem F1. Ker pa kampi okrog prizorišča zaradi nevarnosti koronavirusne pandemije ostajajo zaprti, bodo izgubili okoli 50.000 mest.

Dirki F1 bosta za razliko od prejšnjih let potekali brez zabav, koncertov in drugih spremljevalnih prireditev ob robu tekmovanja.

Za turistično združenje skoraj 50.000 izgubljenih nočitev pomeni minus približno 35.000 evrov zgolj s turističnimi taksami, toda skupna izguba v regiji je še precej večja; šteli jo bodo v milijonih evrov.

Zapletlo se je Preuranjene novice o Schumacherju

A ne glede na to so prebivalci regije zelo veseli, da prihaja formula 1 dvakrat v 14 dneh, je za avstrijsko agencijo APA še dejala direktorica turističnega združenja Manuela Machner.

"Najhujši udarec za prebivalce pa je prepoved obiska gledalcev. V regiji imajo bencin v krvi in so odrasli z motošportom. To jih zelo boli," je še dejala Machnerjeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.