Domžalčani naposled le do zmage

Foto: Profimedia Domžale
Nogometaši Domžal so v zaostali tekmi 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico s 3:1 (2:0).
Oglej si celoten članek

Domžalčani, pri katerih so manjkali kaznovani Amedej Vetrih ter poškodovani Matija Rom, Slobodan Vuk in Dejan Lazarević, so po desetem krogu vendarle spet prišli do zmage. Z njo so se Gorici, ta je bila brez Andrije Filipovića, Jake Kolenca in Alena Jogana, maščevali za poraz s prve medsebojne tekme sezone in se ji na četrtem mestu približali zgolj na dve točki zaostanka.

Domžalčani so zasluženo dobili prvi polčas, potem ko so v prvem polčasu precej več poskušali s streli. Povedli so v deseti minuti, potem ko je najprej po kotu z leve strani na bližnji vratnici streljal Matej Podlogar, gosti so odbili žogo do Shamarja Nicholsona, ki je poskusil s peto, žoga pa je nato prišla spet do Podlogarja, ki jo je naposled poslal v mrežo.

Afera Olimpija in Domžale obračunali na spletu, Skomina na udaru

Z 2:0 so izbranci Simona Rožmana povedli v 40. minuti, potem ko je Gregor Sikošek podal z leve strani, z glavo je streljal Nicholson, žoga pa je Gregi Sorčanu spolzela čez golovo črto. Za Nicholsona je bil to tretji zadetek na zadnjih dveh tekmah in četrti v sezoni. Med nevarnejšimi poskusi v prvem delu velja omeniti še prosti strel Senijada Ibričića z več kot 20 metrov v 35. minuti, takrat se je goriški vratar izkazal.

V 47. minuti se je izkazal domači vratar Ajdin Mulalić po strelu Andreja Kotnika z glavo, na drugi strani pa Ibričić malce pozneje ni znal unovčiti napake Mattea Tomička, ki je slabo podal nazaj proti svojemu vratarju. V 62. minuti pa so prebujeni Novogoričani znižali zaostanek, potem ko po podaji z leve strani Uroša Celcerja domači obrambi ni uspelo izbiti žoge, tako da jo je dobil Semir Smajlagić in jo rutinirano poslal v mrežo.

Prva liga TS Olimpija se je vrnila iz velikega zaostanka

Le tri minute pozneje je imel Žiga Lipušček lepo priložnost za izenačenje, a je po novi podaji z leve strani povsem sam zgrešil z glavo, v 70. minuti pa je priložnost za Gorico zapravil še Bede Osuji.

V 72. minuti je bil iz bližine nenatančen še Rok Grudina, štiri minute pozneje pa je spet "udaril" Nicholson, ko je z glavo iz bližine unovčil podajo Daria Melnjaka in tako prekinil pritisk Primorcev, ki niso več našli poti do priključka.

Prv liga TS, zaostala tekma 14. kola:

Domžale : Gorica  3:1 (2:0)
Podlogar 10., Nicholson 40., 76.; Smajlagić 62.

Lestvica:
1. Maribor  33
2. Olimpija  29
3. Gorica  22
4. Domžale  20
5. Mura  19
6. Celje  19
7. Aluminij  18
8. Triglav  15
9. Rudar  15
10. Krško  12

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.