Domžale izločile Maribor, celjska šok terapija uspela

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
S tekmama v Domžalah in Celju smo dobili prva polfinalista letošnje izvedbe slovenskega nogometnega pokala.
Oglej si celoten članek

Domžale so na domači zelenici premagale Maribor (2:1) in se uvrstile v polfinale Pokala Pivovarne Union. Ob Kamniški Bistrici se je odvil edini povsem prvoligaški četrtfinalni obračun. Domžalčani so za zdaj pri dveh pokalnih lovorikah, v sezoni 2016/17 so jo osvojili pod taktirko Simona Rožmana, ki zdaj vodi Maribor. Ta pokala ni osvojil vse od leta 2016, skupaj pa ima devet tovrstnih naslovov.

Domžalčani so v uvodu tekme pokazali več, povedli pa so v 23. minuti, ko je pred vrati žogo po strelu Svena Šoštariča Kariča v mrežo preusmeril Matej Podlogar. Gosti tudi pozneje niso pokazali veliko, v 43. minuti pa so domači podvojili prednost, ko je Arnel Jakupović zadel z desetih metrov.

Rožman je na začetku drugega polčasa na igrišče poslal kar štiri nove igralce, Jana Repasa, Jana Mlakarja, Aleksa Pihlerja in Aljošo Matka, v 60. minuti pa je Maribor zmanjšal zaostanek z golom Denisa Klinarja z desne strani.

V tem delu precej odločnejši gosti so pritiskali za izenačenje, imeli tudi nekaj nevarnih strelov, a je domžalska vrsta zdržala do konca in se veselila polfinala.

Foto/Video Kultni klub osupnil z dresi v čast Bobu Marleyu

Foto: Twitter Žan Zaletel NK Celje Kalcer Radomlje

Nogometaši Celja so na svoji Areni Z'dežele premagali Kalcer Radomlje (2:0). V mestu ob Savinji sta se v ponovitvi lanskega četrtfinala merila prvoligaš, ki je v rezultatski krizi zamenjal trenerja in na mesto Jiříja Jarošika pripeljal Agrona Šaljo, in vodilni drugoligaš, ki je bil lani na dveh tekmah uspešnejši.

Celjani so bili v prvem polčasu boljši tekmec z več priložnostmi, v 26. minuti so tudi zadeli, a iz prepovedanega položaja. Radomljani so le enkrat resno zagrozili, in sicer v 31. minuti, ko je po strelu Gala Primca moral posredovati Matjaž Rozman.

V drugem polčasu je bilo razmerje na igrišču podobno, pobuda, čeravno precej jalova, je bila na strani prvoligaša, so si pa tudi gosti v 74. minuti priigrali nevarnejšo priložnost. Toda slednji so v 82. minuti ostali brez Gašperja Trdina, ki je dobil drugi rumeni karton in moral iz igre.

Domači so v 85. minuti unovčili številčno prednost in zadeli prek Amadeja Brecla, ki je žogo malce z leve strani poslal v mrežo ob bližnji vratnici. Zmago je v drugi minuti sodniškega dodatka potrdil Luka Kerin.

Preostala četrtfinala bosta v sredo, oba bosta gostila drugoligaša. Ptujska Drava se bo merila s Koprom, lendavska Nafta pa bo pričakala ljubljansko Olimpijo.

Pokal Slovenije, četrtfinale:

Domžale - Maribor 2:1 (2:0)
Podlogar 23., Jakupović 43.; Klinar 60.

Celje - Kalcer Radomlje 2:0 (0:0)
Brecl 85., Kerin 92.
RK: Trdin (Radomlje) 82.

SREDA:
Drava Ptuj - Koper
Nafta Lendava - Olimpija Ljubljana

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.