Dončić kmalu s pomočjo izkušenega večkratnega prvaka?

Foto: Epa
Foto: Epa
Poletna tržnica v ligi NBA je prinesla številne selitve zvezdnikov, Dallas zaenkrat še ni pripeljal nobene odmevne okrepitve.
Oglej si celoten članek

V zahodni konferenci, kjer se bodo Dallas Mavericks borili za preboj v končnico, je nekaj ekip temeljito okrepljenih. 

K Los Angeles Lakers je prišel Anthony Davis, k Los Angeles Clippers Kawhi Leonard in Paul George, k Houston Rockets Russell Westbrook, močnejši so tudi Utah Jazz, Denver Nuggets in Portland Trail Blazers. Kljub poškodbam bodo še vedno nevarni Golden State Warriors, odpisati ne gre niti Minnesota Timberwolves, New Orleans Pelicans in San Antonio Spurs.

Preboj med osmerico bo za Teličke tako sila zahtevna naloga, kljub prihodu Kristapsa Porzingisa. Vodstvo Dallasa se že nekaj časa trudi, da bi okrepilo zasedbo ter tako Luki Dončiću pripravilo boljši položaj za merjenje z renomiranimi rivali.

NBA Sredino bosta zamenjala še dva zvezdnika

Dallas je v svoje vrste skušal pripeljati Dannyja Greena, toda nekdanji igralec Olimpije je nov dom našel pri LA Lakers. Na muhi Mavericks pa je še en izkušen košarkar in ta bi se lahko znašel v največjem teksaškem mestu.

Gre za Andreja Iguodalo, slednji je do letošnje sezone nosil dres Golden State Warriors in z njimi v zadnjih petih letih osvojil tri naslove prvaka, še dvakrat pa zaigral v finalu. Leta 2015 je bil po zmagi s 4:2 v seriji nad Cleveland Cavaliers tudi najkoristnejši igralec finala.

Iguodala, nekoč eden najboljših obrambnih igralcev v ligi, šteje 35 let in ima do izteka svoje donosne pogodbe še eno leto, v katerem bo zaslužil 17 milijonov dolarjev.

Lastnik Dallasa Cuban o rečeh, ki jih mora Dončić popraviti

Iguodalo je Golden State pred nekaj tedni sicer poslal k Memphis Grizzlies, da bi pripravil prostor za prihod D'Angela Russella. A Memphis ne želi obdržati Iguodale, saj prenavlja ekipo in stavi na mlade. 

Dallas je Memphisu za Iguodalo ponudil Courtneya Leeya, še enega košarkarja z donosno pogodbo, a je bila menjave zavrnjena s strani Grizlijev. Kljub temu gre pričakovati, da bo izkušeni košarkar v naslednji sezoni pomagal Dončiću in kolegom do zastavljenih ciljev.

Foto: Epa Andre Iguodala

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 01:13 14. Julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>>> www.Bredhot.Com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.