Dončić kot Jordan, Gasol, Harden ...

Foto: EPA Michael Jordan
Luka Dončić v eminentni družbi.
Oglej si celoten članek

Najboljši košarkar vseh časov, Michael Jordan, je bil leta 1984 tako kot Luka Dončić letos tretji izbor drafta. Prav tako še kar nekaj legend, kot so Dominique Wilkins, Kevin McHale ali Pete Maravich, oziroma zdajšnji zvezdniki James Harden, Carmelo Anthony ali Pau Gasol.

Unikat V Dallasu presrečni: "Luka Dončić je bil vedno naš cilj"

Prav slednji, zdajšnji član San Antonio Spurs, je bil enako kot Dončić izbran s strani Atlante in še isti večer poslan v Memphis Grizzlies v zameno za Shareef Abdur-Rahima, ki za razliko od Pau Gasola ni nikoli upravičil visokih pričakovanj.

Gasol se je prek Twitterja oglasil takoj po koncu drafta in zapisal: "Luka Doncic #3 izbran s strani Atlante. Mmmhh, sliši se znano ... Čestitke." Španec je bil v prvi sezoni proglašen za novinca leta.

Foto: Žurnal24 Pau gasol

Kot tretjega na naboru je Chicago Bulls 1984 izbral Jordana. Pred njim sta bila podobno kot letos dva visoka igralca, na prvem mestu Nigerijec Hakeem Olajuwon in na drugem Sam Bowie. Jordan je v naslednjih dvajsetih letih osvojil šest naslovov prvaka lige NBA, bil šestkrat MVP finala in petkrat lige NBA, 14-krat je igral na tekmi All Stars in bil dvakrat olimpijski prvak.

Najvišje kot branilec Luka Dončić ima nov klub, na izboru je bil takoj zamenjan

2009 je bil tretji na naboru prvi strelec letošnje sezone James Harden. Pred njim sta bila Blake Griffin in 221 centimetrov visoki Hasheem Thabeet. Harden je bil od tedaj šestkrat na tekmi All Stars, postal je olimpijski prvak v Londonu 2012 in svetovni prvak v Španiji 2014.

2003 je na tretjem mestu za LeBron Jamesom in Darkom Miličićem pristal Carmelo Anthony, udeleženec desetih tekem All Stars in trikratni olimpijski prvak z ZDA. Pred tem so bili tretji še mnogi All Stars igralci - Christian Laettner, Anfernee Hardaway, Grant Hill, Jerry Stackhouse, Abdur-Rahim in Chauncey Billups, še pred njimi pa Dominquie Wilkins (Utah Jazz, 1982), Kevin McHale (Boston Celtics, 1980) ali Pete Maravich (1970).

Komentar Zdaj 'belčka' čaka šele pravo dokazovanje

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.