Dončić natresel 50 točk in dodal 19 podaj

Foto: Profimedia Luka Dončić
Športna tekmovanja se postopoma selijo v virtualni svet.
Oglej si celoten članek

Klubi košarkarske lige NBA iščejo načine, kako v času prekinitve tekmovanja zadovoljiti apetite navijačev. Eden od teh so tudi video igrice. V najbolj priljubljeni, NBA 2K20, Phoenix Suns nadaljujejo sezono; pomerili so se z Dallas Mavericks in Luka Dončić je za zmago dosegel 50 točk in zbral 19 podaj.

Ojoj Tudi Dončić 'pozitiven', a ne na koronavirus

Zamisel o virtualnem tekmovanju, ki simulira nadaljevanje sezone v ligi NBA, je zrasla na zelniku enega najbolj znanih igralcev te video igrice, Antonia Saldivarja, ki v NBA 2K nastopa pod imenom UniversalPhenom.

Saldivar, sicer rojen v Phoenixu, v video igrici nastopa za Memphis Grizzlies in je želel 24. marca začeti virtualno tekmovanje, ki pa ga je moral odpovedati zaradi koronavirusa. Hitro je prišel do zamisli, da bi lahko v igrico vključil še druge znane igralce, tako da bi vsak od njih zastopal eno moštvo.

"Vse skupaj smo izpeljali v nekaj urah in odziv je bil neverjeten," je za ESPN dejal Saldivar.

Liga NBA Tako so Dončića uvrstili na lestvico najboljših do 25 let

Uvodno tekmo si je v povprečju ogledalo 5000 uporabnikov platforme Twitch, v določenih trenutkih pa je gledanost dosegla tudi 12.000 uporabnikov, kar je po ESPN zelo spoštljiva številka.

Tekma - barve Dallasa je zastopal Lawrence Buddy Norman - se je končala z rezultatom 150:136, Dončić, ki je tudi sam velik ljubitelj video igric, pa je dosegel osem točk več, kot je sicer njegov rekord v resničnem svetu lige NBA.

Dvakrat je dosegel po 42 točk, zanimivo, nazadnje prav proti Phoenix Suns. Sicer pa je imel slovenski zvezdnik ob prekinitvi povprečje 28,7 točke, 9,3 skoka in 8,7 podaje.

Rivala Young zaradi koronavirusa sledi Dončićevemu zgledu

Foto: Twitter dončić 2k 2019

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.