Dončić nemočno spremljal rušenje njegovega rekorda

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Novinec Josh Giddey se je vpisal v zgodovino severnoameriške košarkarske lige NBA.
Oglej si celoten članek

Avstralski branilec Josh Giddey, novinec v ligi NBA, ki ga je kot šestega na naboru izbralo moštvo Oklahoma City Thunder, še naprej navdušuje s svojimi predstavami onkraj luže.

Tokrat je 19-letni organizator igre, čigar selitev med košarkarsko elito je minila brez kakšnega posebnega pompa, na tekmi z Dallas Mavericks porušil rekord Luke Dončića, in to vpričo slovenskega košarkarja!

NBA Luka po desetih izpuščenih tekmah izjemno podal za odločilno trojko

Giddey je v 36 minutah dosegel 17 točk, 13 skokov in 14 podaj ter vpisal prvega trojnega dvojčka v karieri, kar mu je uspelo kot najmlajšemu v NBA zgodovini. Avstralec je za približno tri mesece ugnal nekdanjega rekorderja Lamela Balla (Charlotte Hornets).

Na srečanju, ki ga je Dallas ob vrnitvi Dončića dobil s 95:86, pa je padel še en rekord. Giddey je namreč postal najmlajši košarkar, ki je na tekmi dosegel več točk, skokov in podaj kot katerikoli drug igralec na parketu, kar vključuje tako njegove soigralce kot tudi košarkarje nasprotnega moštva. Edini, ki mu je doslej to uspelo še v najstniških letih, je bil Dončić. 

"Zgodovina," je svoj dosežek z objavo na twitterju pospremil Giddey: "Obožujem svojo ekipo," je dodal.

Realnost Dončićevo alarmantno razkritje: "Tako bo do konca sezone"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.