Dončić popravil rekord velezvezdnika

Foto: Epa Luka Dončić
Luka Dončić po tem dosežku najboljši v zgodovini.
Oglej si celoten članek

Slovenski član Dallasa je na zadnji tekmi proti Bostonu popravil enega izmed rekordov v ligi NBA. V svojo statistiko je Luka Dončić vpisal 15 točk, osem asistenc in tri ukradene žoge. To je bila njegova 18. tekma v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, prav na vseh pa je presegel mejo desetih točk. Še najmanj, natanko deset, jih je zbral ob svojem debiju, ko je v Phoenixu zaigral proti četi nekdanjega slovenskega selektorja Igorja Kokoškova. 

Slovenec je tako postal prvi najstnik v zgodovini NBA, ki je na prvih 18 zaporednih tekmah med elito dosegel dvoštevilčno število točk. Doslej je ta rekord držal velezvezdnik Kevin Durant. Ta je bil leta 2007 na naboru lige NBA izbran kot drugi, na začetku svoje prve sezone pa je v dresu takratnega moštva Seattle Supersonics zbral 17 dvobojev z desetimi ali več točkami. 

Dončić je na 18 tekmah v povprečju zbral 19.1 točke, 6.6 skoka in 4.3 podaje na tekmo.

Zmaga Luka poslal zvezdnika v prazno

Nameren udarec? Tudi tako so poskušali ustaviti Dončića

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.