Dončić v repertoar dodal najsmrtonosnejši met v zgodovini

Foto: Print Screen
Foto: Print Screen
Luka Dončić je bil odlično razpoložen na kvalifikacijski tekmi Slovenije in Švedske v Stockholmu.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarji so v šestem krogu kvalifikacij za nastop na SP 2023 po razburljivi končnici premagali Švede s 84:81 (22:17, 41:41, 70:61).

Kvalifikacije SP Kakšna drama na koncu, srečen konec za Slovenijo

S tekmo, na kateri je postal rekorder po številu doseženih točk v reprezentančnem dresu, naj bi se od reprezentančne košarke dokončno poslovil Goran Dragić, čeprav je po zmagi namignil, da bi v prihodnosti lahko ponovno oblekel dres z državnim grbom.

Zlati kapetan Dragić odkrito: "Mika me nastop na EuroBasketu, toda ..."

Prvi strelec slovenske reprezentance v Stockholmu je bil sicer Luka Dončić (31 točk), ki ga je na tekmi spodbujal nekdanji soigralec in mentor Dirk Nowitzki. Legenda Mavsov, ki v klubu opravlja vlogo posebnega svetovalca, je z roba igrišča celo sodeloval pri provokacijah na račun slovenskega košarkarja, ko se je domačim navijačem pridružil pri skandiranju "precenjen", medtem ko se je Luka mudil na črti za proste mete.

Mladega Slovenca je vse skupaj zelo zabavalo, zato se je ob tem le na široko nasmehnil.

Nowitzki Luka navdušen ob obisku Dirka, ta se je ob parketu norčeval iz Dončića

Dončić je tudi tokrat poskrbel za enega izmed vrhuncev srečanja s popolno izvedbo t.i. "sky hooka" oziroma horoga. Gre za enega najtežje obvladljivih in obenem neubranljivih metov vseh časov.

Foto: Print Screen

"Sky hook" je bil zaščitni znak legendarnega Kareema Abdula Jabbarja, zaenkrat še najboljšega strelca v zgodovini NBA lige, ki je met izpopolnil do potankosti. Jabbar je bil znan po tem, da je "hook shot" zadeval z velike razdalje, žoga pa je pri tem letela v zelo visokem loku. Zaradi teh značilnosti je njegov met postal znan kot "sky hook".

Pred Jabbarjem je bil lastnik najbolj prepoznavnega "sky hooka" pokojni George Mikan, legenda Lakersov s konca 40. in zgodnjih 50. let prejšnjega stoletja.

Nekateri uporabniki twitterja so ob posnetku Dončićevega koša oporekali oznaki "sky hook", češ da je bil Slovenec preblizu obroča, žoga pa je proti košu letela v prenizkem loku. Ne glede na to, kakšno poimenovanje pritiče njegovemu metu, je bila poteza 23-letnika vsekakor vredna dvojnega ogleda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.