Dončić že zabava novinarje: "Kaj naj rečem, imel sem srečo!"

Foto: Print Screen luka dončić
Košarkarji Dallas Mavericks so prvič po 15 letih sezono začeli z dvema zaporednima zmagama.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Dallas Mavericks so v novo ero pod taktirno palico Luke Dončića in Kristapsa Porzingisa vstopili z dvema zaporednima zmagama.

BOLJŠI OD MAGICA Po novi veliki zmagi o Dončiću govori vsa NBA

Po uspešnem uvodu proti Washington Wizards, v katerem je zvezdniški duo skupaj dosegel kar 57 točk svojega moštva, sta košarkarja blestela tudi na srečanju z New Orleans Pelicans in ključno pripomogla k najboljšemu začetku sezone za Dallas v zadnjih 15 letih! "To nam zelo veliko pomeni. Vsi smo zadovoljni po tej zmagi, a to je šele začetek. Treba to tako nadaljevati in se uvrstiti v končnico," je povedal slovenski košarkar.

Najboljši strelec moštva je bila kakopak Dončić s 25 točkami, eno manj je dosegel Porzingis (24). Skupaj sta torej dosegla 49 od skupnih 123 točk, pomembem delež pa sta k zmagi prispevala še Delon Wright (20 točk) in Jalen Brunson (14 točk).

Dončić je dodal še 10 skokov in 10 podaj ter tako vpisal še devetega trojnega dvojčka v karieri. Imel je kat 53-odstoten met iz igre, tekmo pa je končal z indeksom +12, kar je največ med vsemi košarkarji Dallasa.

Dve minuti pred koncem je bil izid 115:113 v korist Dallasa, v ključnih trenutkih pa je odgovornost na svoja pleča prevzel Dončić in se znova dokazal kot pravi vodja ekipe. Najprej je z uspešnim prodorom prednost povišal na štiri točke, že v naslednjem napadu pa je zadel zanj značilno trojko s korakom nazaj.

"Luka Dončić ni človek," se je glasil eden od zapisov na družbenem omrežju twitter.

O še eni izjemni krasotici z razdalje, s katero je dobro minuto pred koncem tekme zapečatil usodo nasprotnega moštva, je Dončić dejal: "Imel sem srečo. Kaj naj rečem? Uživam v napetih trenutkih ob koncu tekem in rad prevzamem odgovornost."

Foto: Print Screen dončić

Nad predstavo slovnskega košarkarja je bil navdušen tudi Porzingis. "Luka zadane takšne mete. Noro. V zaključku tekme je pokazal jeklene živce. To je Luka. Obožuje takšne trenutke, tako kot jaz. Radi bi bil nevarni v zaključku tekem. Ko je žoga v Lukovih rokah, je vse mogoče," je povedal latvijski velikan.

Foto: Print Screen

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.