Dončić žalosten in na robu obupa: "Poskušam se privaditi."

Foto: Epa luka dončić
Luka Dončić je na gostovanju v ameriški prestolnici popravil vtis po bledi predstavi v New Yorku.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić se je na tekmi z Washigton Wizards vrnil v ustaljene tire. V slabih 36 minutah minutah je dosegl 31 točk, 11 skokov, sedem podaj in kar štiri ukradene žoge, kar pa na žalost ni bilo dovolj za zmago njegovega moštva, ki je izgubilo z devetimi točkami razlike (123:132).

Luka Dončič Video: Noro, kako je zabil!

Dončić je prikazal precej boljšo predstavo kot pred tremi dnevi v Brooklynu, kjer je v dobrih 28 minutah sicer zbral 16 točk in šest skokov, a zabeležil samo eno podajo ob le 38-odstotnem metu iz igre. "Zelo slabo, tako v napadu kot v obrambi. Kot da nisem bil prisoten," je tekmo z mrežicami povzel 20-letni novinec.

Proti Washingtonu je znoval zablestel v vsem svojem sijaju in navdušil tudi trenerja Ricka Carlisla. "Nemogoče ga je bilo spraviti z igrišča, ker je igral tako dobro. Dosegel je pravo ravnovesje med prodori, meti z razdalje in razigravanjem soigralcev. Na igrišču je bil naš vodja. Všeč mi je bilo, kako je igral," je povedal trener Dallasa.

Foto: Epa luka dončić Kljub Dončićevi odlični igri je Dallas zabeležil tretji zaporedni poraz in, če ne bo prišlo do dramatičnega zasuka, nima več realnih možnosti za preboj v končnico. Trenutno beleži 42-odstotni izkupiček ob 27 zmagah in 37 porazih.

Pred sredino tekmo z Washingtonom je Dončićeva ekipa izgubila srečanji z Memphis Grizzlies in Brooklyn Nets, na obeh tekmah pa je moštvi ločilo 30 točk ali več. Telički so sploh prvič v zgodovini izgubili dve zaporedni tekmi s tako visoko razliko.

"Težko je bilo," je boleča poraza komentiral Dončić. "To je moja prva sezona porazov. Izgubili smo toliko tekem, kot sem jih prej izgubil v celem življenju. Ja, res mi ni lahko, vendar vem, v katero smer se premikamo kot ekipa. Poskušam se privaditi in upam, da bomo imeli prihodnje leto boljšo sezono," je dodal glavni favorit za nagrado novinec leta.

Priznal je še, da se s porazi sooča težje, kot se zdi na prvi pogled. "Zagotovo ni tako lahko, kot izgleda. Vem, da ljudje tako mislijo, vendar je poraze težko sprejeti. Upam, da bo naslednja sezona boljša," je sklenil Slovenec.

V Madridu vre Dončić s tako malo besedami povedal tako veliko

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:43 7. Marec 2019.

    Kaksni so to naslovi "Doncic na robu obupa" , "obupan" mislim da ni noben bolj obupan od vas da greste …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.