Dragić na robu prepada

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Medtem ko se stvari na dvoboju med Dallasom in Utahom, kjer je rezultat poravnan na 2:2 zanimivo zapletajo, je Dragićev Brooklyn tik pred izpadom.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Utah Jazz so po tesni domači zmagi s 100:99 v dvoboju z Dallas Mavericks skupni izid v zmagah v prvem krogu končnice zahodnega dela severnoameriške lige NBA izenačil na 2:2. Prvič po poškodbi je v tej seriji zaigral slovenski zvezdnik Luka Dončić in v 34 minutah za goste dosegel 30 točk, 10 skokov in štiri podaje.

Luka odličen Kakšna drama ob vrnitvi Dončića, odločil zadnji met

Na vzhodnem delu pa so Brooklyn Nets izgubili tudi doma. Igralci Boston Celtics so zmagali s 109:103 in povedli s 3:0 v zmagah. Brooklyn Gorana Dragića, nekdanji slovenski kapetan je za gostitelje v devetih minutah zgrešil edini met iz igre ter imel po en skok in podajo ter dve izgubljeni žogi, tako le še en poraz loči od izpada iz končnice.

Goste je do zmage vodil Jayson Tatum z 39 točkami, domači pa so sedaj res v težkem položaju. Celtics, ki so zvezdnika Kevina Duranta ustavili pri 16 točkah, imajo tako na voljo štiri tekme, od tega dve doma, da zaključijo serijo.

Durant je dosegel še po osem skokov in podaj, vendar je prišel le do 11 metov iz igre. Bruce Brown je bil tako s 26 točkami prvi strelec Brooklyna, saj tudi drugi zvezdnik domačih Kyrie Irving ni prišel višje od številke 16 v napadalnem učinku, ker se je že zelo zgodaj znašel v težavah zaradi osebnih napak.

Poleg Tatuma se je izkazal tudi Jaylen Brown (23 točk). Celtics so še na začetku zadnje četrtine vodili za 15 točk, preden so domači znižali zaostanek na pet točk, to je bilo 22 sekund pred zadnjim zvokom sirene, ki je prehitro prekinila poskuse gostiteljev, da bi znižali zaostanek v seriji.

 

Toronto le do prve zmage, Minnesota vrnila udarec

Košarkarji Toronta pa so premagali Philadelphio s 110:102 in tako zaostanek v zmagah znižali na 1:3. Ob tem pa je liga objavila, da je prav Torontov krilni igralec Scottie Barnes dobil priznanje za novinca leta.

Lukov naslednik Izjemni Barnes po stopinjah Luke Dončića

K zmagi Toronta nad Philadelphio, ki ji do napredovanja v drugi krog končnice manjka še zmaga, je prispeval šest točk in 11 skokov, najboljši strelec pa je bil Pascal Siakam s 34 točkami. James Harden in Joel Embiid sta jih za goste prispevala 22 oziroma 21.

V zadnji tekmi večera je v Minneapolisu Minnesota Timberwolves s 119:118 v napetem zaključku ugnala Memphis Grizzlies in izid v zmagah izenačila na 2:2.

Karl-Anthony Towns se je odkupil za slabi predstavi na prejšnjih tekmah s 33 točkami in 14 skoki, Anthony Edwards je dodal 24 točk, Jordan McLaughlin pa je zadel vse štiri trojke na poti do 16 točk. Desmond Bane je za domače ob zvoku sirene zadel trojko za 34 točk, deset manj jih je vpisal Dillon Brooks.

 

* Izidi, 1. krog končnice:
- vzhod:
Toronto Raptors - Philadelphia 76ers        110:102
- Philadelphia vodi s 3:1;

Brooklyn Nets - Boston Celtics              103:109
(Goran Dragić po en skok in podaja, 2 izgubljeni žogi v 9 min. za Brooklyn)
- Boston vodi s 3:1;

- zahod:
Utah Jazz - Dallas Mavericks                100:99
(Luka Dončić 30 točk, 10 skokov in 4 podaje v 34 minutah za Dallas)
- izid v zmagah izenačen na 2:2;

Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies  119:118
- izid v zmagah izenačen na 2:2;

* ekipe igrajo na štiri zmage.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.