Dragić: Tako sem bil jezen

Foto: Profimedias Goran Dragić
Najboljši slovenski košarkar se je po All-Star tekmi spomnil svoje prve sezone v ligi NBA.
Oglej si celoten članek

Goran Dragić je potreboval kar nekaj let, da se je iz nadarjenega fanta iz ljubljanskih Kosez prelevil v enega najboljših košarkarjev na svetu.

Trnovo pot profesionalnega športnika je začel pri Iliriji in kasneje igral za Slovan, Murcio in Union Olimpijo, nato pa je leta 2008 postal 45. izbor v drugem krogu nabora lige NBA.

V prvi sezoni se v dresu Phoenix Suns ni naigral, najbolj pa ga je zabolelo, ko so mu ameriški mediji nadeli vzdevek Goran Tragic (tragic - tragičen).

Foto: twitter Goran Dragić Phoenix Suns

"V prvi sezoni nisem veliko igral," je po prvem nastopu na All-Star tekmi povedal Dragić. "Tudi ko sem dobil priložnost, nisem igral dobro. Moj priimek so iz Dragić spremenil v Tragic. Samo prvo črko, ampak tako sem bil jezen. Obenem mi je to dalo dodatno motivacijo za trening. Poskušal sem dokazati, da zmorem, da lahko igram v tej ligi. To je bil verjetno eden najtežjih trenutkov v moji NBA karieri."

NBA, dajte no! Burni odzivi na žaljivo predstavitev Gorana Dragića

"V otroštvu imaš neke sanje in včasih se te ne uresničijo. Zdajle sedim v tem avtu in gremo na večerjo. V teh trenutkih se zavem, da živim svoje sanje. Čez nekaj let bom o tem pripovedoval svojim otrokom in vnukom. Občutek bo neverjeten. Ponosen sem na mojo družino. Želimo uživati v trenutku in izživeti naše sanje," je povedal slovenski košarkarski zvezdnik.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:19 20. Februar 2018.

    Legenda!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.