Šport > Košarka
40922 ogledov

Burni odzivi na žaljivo predstavitev Gorana Dragića

goran dragić Reševalni pas/Twitter "Dragon" je postal žrtev ameriškega komika.
Predstavitev slovenskega košarkarja je dvignila veliko prahu.

Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je v noči na ponedeljek dočakal svoj debitantski nastop na All Star srečanju severnoameriške lige NBA.

goran dragić All-Star Šport Dragić vpričo staršev prestal ognjeni krst
Zvezdnik Miami Heat, ki sta ga na težko pričakovani tekmi v Staples Centru v Los Angelesu spremljala oba starša, je igral v ekipi LeBrona Jamesa, ki je slavila z izidom 148:145. Dragić je na parketu preživel 11 minut in dosegel dve točki, štiri skoke ter podajo.

Liga NBA je uvodno predstavitev udeležencev All Star tekme zaupala ameriškemu igralcu in komiku Kevinu Hartu, ki si je po mnenju številnih gledalcev privoščil neprimerno šalo na račun za slovenskega košarkarja. 

Prevrtite na 1:20

"Pri Slovenec na All Star tekmi. Njegov vzdevek je Dragon (prevod: zmaj), saj vas tako kot zmajeva tudi njegova sapa lahko ubije," je slab zadah Dragiću "očital"Hart.

Odzivi na družbenih omrežjih so bili izrazito negativni. "Resno, Kevin Hart?" je zapisal košarkarski strokovnjak in analitik Ira Winderman.

"Dragić postane All Star, cela država gleda, KH pa v napovedi pove, da mu smrdi iz ust. NBA, dajte no!" je zapisal nek uporabnik, drugi pa je dodal: "Nespoštljivo je, da se govori o slabem zadahu NBA zvezdnikov."

V poplavi negativnih odzivov se je oglasilo tudi nekaj uporabnikov, ki se jim je šala zdela domiselna.

😯

Dragić se je odzval kot pravi profesionalec in ni dopustil, da bi karkoli zmotilo njegov trenutek. "Že to, da sem del tega, je zame res nekaj neverjetnega," je priznal slovenski organizator igre, ki se je pobliže spoznal z nekaterimi največjimi zvezdniki lige NBA.

"Običajno, kadar igram proti LeBronu ali Westbrooku, ne govorimo prav veliko. Osebno jih ne poznam. V garderobi smo si izmenjali nekaj besed in fascinira me, da so tako dobri fantje. Spoznal sem njihovo drugo plat, človeško plat, kar se mi zdi zelo pomembno," je povedal Dragić in dodal: "Nisem prišel, da bi dosegel 20, 30 točk. Prepustil sem se toku dogajanja. Prvi met je šel skozi obroč, to me je razveselilo."

Dragić je kot član zmagovite ekipe v žep pospravil 100.000 ameriških dolarjev. Del denarja je porabil tako, da je staršem plačal letalski polet iz Istanbula, kjer so obiskali drugega sina Zorana.

"Prva All Star tekma v mojem življenju, občutek je izjemen. Preživel sem jo v družbi svoje družine. Počaščen sem, da sem tukaj."

Goran Dragić

Komentarjev 5
  • boaz 15:08 20.februar 2018.

    Eh, malo preveč se sekirate. Lahko tudi, da je bilo narobe razumljeno. Breath ne pomeni zadah, ampak pomeni dih, sapa. BAD breath pomeni zadah. Kevin Heart pa ni rekel BAD breath, ampak je rekel samo breath. Primerjal je njegovo sapo ...prikaži več z zmajevim ognjem. A ne štekate? Dragić samo pihne sapo in odpihne nasprotnika kot zmaj z ognjem v tem smislu. Toliko drame za prazen nič, ampak važno, da so kliki.

  • Avatar darklord
    darklord 07:26 20.februar 2018.

    crnuh je pac crnuh s svojim specificnim humorjem, ki ga razumejo sa crnuhi!

  • Jožef Koprivnikar 13:10 19.februar 2018.

    Za dobrim konjem se dviguje prah, ta pa jim gre v nos...

Sorodne novice