Šport > Košarka
589 ogledov

Dragić vpričo staršev prestal ognjeni krst

goran dragić Reševalni pas/Twitter
Goran Dragić je postal prvi Slovenec, ki je zaigral na All Star tekmi.

Ekipa LeBrona Jamesa je na 67. All Star tekmi košarkarske lige NBA v Los Angelesu tesno s 148:145 ugnala ekipo Stephena Curryja.

Zmage se je z Jamesovo ekipo veselil tudi kapetan slovenske reprezentance Goran Dragić, ki je v 11 minutah dosegel vsega dve točki ter statistiki dodal štiri skoke in podajo.

Pri zmagovalcih je bil z 29 koši, 10 skoki in osmimi podajami najbolj učinkovit prav LeBron James. Kevin Durant je dosegel 19 točk, Paul George pa 16. Pri poražencih sta po 21 točk dosegla DeMar DeRozan in Damian Lillard, Karl-Anthony Towns pa je s 17 koši in 10 skoki dosegel dvojnega dvojčka.

V revialni predstavi je tekmo odločil prav James. Njegova ekipa je 1:46 minute pred koncem še zaostajala s 141:144, nato pa je James najprej zadel trojko za izenačenje, po enem zadetem prostem medu DeRozana na drugi strani pa tudi koš za minimalno vodstvo. Končni izid je 10 sekund pred koncem postavil Russell Westbrook.

Zgodovinskemu trenutku za slovensko košarko in zvezdnika Miami Heat sta prisostvovala oba Dragićeva starša, ki sta posebej za to priložnost priletela iz Slovenije, njegova žena in otroci. 

Pri ameriški športno-novinarski franšizi Sports Illustrated so Dragićevo debitantsko predstavo na All Star tekmi ocenili z -A. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice