Šport > Košarka
7054 ogledov

Dragić: Tako sem bil jezen

Goran Dragić Profimedias Od "Tragica" do "Dragona".
Najboljši slovenski košarkar se je po All-Star tekmi spomnil svoje prve sezone v ligi NBA.

Goran Dragić je potreboval kar nekaj let, da se je iz nadarjenega fanta iz ljubljanskih Kosez prelevil v enega najboljših košarkarjev na svetu.

Trnovo pot profesionalnega športnika je začel pri Iliriji in kasneje igral za Slovan, Murcio in Union Olimpijo, nato pa je leta 2008 postal 45. izbor v drugem krogu nabora lige NBA.

V prvi sezoni se v dresu Phoenix Suns ni naigral, najbolj pa ga je zabolelo, ko so mu ameriški mediji nadeli vzdevek Goran Tragic (tragic - tragičen).

Goran Dragić Phoenix Suns | Avtor: twitter twitter

"V prvi sezoni nisem veliko igral," je po prvem nastopu na All-Star tekmi povedal Dragić. "Tudi ko sem dobil priložnost, nisem igral dobro. Moj priimek so iz Dragić spremenil v Tragic. Samo prvo črko, ampak tako sem bil jezen. Obenem mi je to dalo dodatno motivacijo za trening. Poskušal sem dokazati, da zmorem, da lahko igram v tej ligi. To je bil verjetno eden najtežjih trenutkov v moji NBA karieri."

goran dragić NBA, dajte no! Šport Burni odzivi na žaljivo predstavitev Gorana Dragića

"V otroštvu imaš neke sanje in včasih se te ne uresničijo. Zdajle sedim v tem avtu in gremo na večerjo. V teh trenutkih se zavem, da živim svoje sanje. Čez nekaj let bom o tem pripovedoval svojim otrokom in vnukom. Občutek bo neverjeten. Ponosen sem na mojo družino. Želimo uživati v trenutku in izživeti naše sanje," je povedal slovenski košarkarski zvezdnik.

 

Komentarjev 1
Sorodne novice