Dragić prizadejal nov udarec Kokoškovu

Foto: Twitter Goran Dragić
Slovenski košarkarski zvezdnik se je po tritedenski odsotnosti vrnil na parket in pripomogel k zmagi njegove ekipe nad Phoenix Suns.
Oglej si celoten članek

Slovenski organizator igre Goran Dragić je znova v akciji. Ljubljančan, ki je izpustil zadnjih osem tekem zaradi bolečin v kolenu, se je vrnil v severnoameriško košarkarsko ligo z dvojnim dvojčkom, odigral je 21 minut, 10 točkam pa je dodal še 11 asistenc.

Njegov Miami Heat je v gosteh odpravil zadnjeuvrščeno moštvo lige NBA Phoenix Suns s 115:98.

Igralec tekme je bil Bam Adebayo, ki je za zmago gostujoče vročice prispeval 22 točk. Miami naslednja tekma čaka prav tako v gosteh pri Los Angeles Clippers v noči na nedeljo.

Trenerji začudeni Dragićev soigralec vstal s klopi in zapustil dvorano

Tekma v Phoenixu je imela poseben pomen za ljubitelje košarke v Sloveniji, saj je šlo za srečanje dveh glavnih sil zgodovinskega naslova evropskih prvakov za Slovenijo. Dragić je bil kapetan zlate slovenske reprezentance, trener Phoenixa Igor Kokoškov pa slovenski selektor.

Nezaslišano Tako nespoštljiv je novinec do Kokoškova

Phoenix je sicer vpisal osmi zaporedni poraz za najslabši izkupiček v ligi 4:22 v zmagah in porazih.

Aktualni prvaki lige NBA, Golden State Warriors, so slavili v gosteh pri Milwaukee Bucks s 105:95 ter se tako maščevali za novembrski poraz. Prva igralca bojevnikov iz Zaliva sv. Frančiška sta bila Stephen Curry in Klay Thompson, ki sta vsak v statistiko vpisala po 20 točk.

Največje zmage se veselijo košarkarji Brooklyn Nets, ki so v derbiju vzhodne konference premagali vodilno ekipo lige Toronto Raptors, in to le s košem razlike (106:105) po podaljšku. V dresu mrežic se je izkazal D'Angelo Russell z 29 točkami za prvo zmago Brooklyna nad Torontom v zadnjih treh letih.

San Antonio je pod domačima obročema odpravil Los Angeles Lakers s superzvezdnikom LeBronom Jamesom s 133:120. DeMar DeRozan je za ostroge prispeval 36 točk, James je za gostujoče jezernike dal 35 točk, 11 asistenc in osem skokov.

Liga NBA, izidi:

Phoenix Suns - Miami Heat 98:115
(Goran Dragić: 10 točk, 11 skokov v 21 minutah za Miami)

Charlotte Hornets - Denver Nuggets 113:107
Detroit Pistons - Philadelphia 76ers 111:117
Orlando Magic - Indiana Pacers 90:112
Brooklyn Nets - Toronto Raptors 106:105
Cleveland Cavaliers - Sacramento Kings 110:129
Chicago Bulls - Oklahoma City Thunder 114:112
New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies 103:107
San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 133:120
Milwaukee Bucks - Golden State Warriors 95:105

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.