Drama s srečnim koncem za Dinamo, slovo Lokomotive in Sarajeva

Foto: Epa
Foto: Epa
Sredin spored kvalifikacij za elitno evropsko klubsko nogometno tekmovanje je postregel z dramatičnimi obračuni.
Oglej si celoten članek

Poleg srečanja med Celjem in Moldejem, ki se je končalo s slavjem norveškim prvakov (1:2), je bilo v sredo zvečer odigranih še deset tekem drugega kvalifikacijskega kroga Lige prvakov.

Liga prvakov Celjani po odličnem polčasu dopustili preobrat

Hrvaški prvak Dinamo Zagreb je gostoval v Romuniji in tamkajšnji CFR Cluj kljub številčnemu primanjkljaju premagal po streljanju enajstmetrovk (2:3). Petar Stojanović je za Zagrebčane odigral celotno tekmo in uspešno izvedel strel z bele točke.

Po vodstvu "plavih" ob premoru z 0:1 je bil v 51. minuti po prekršku v kazenskem prostoru izključen branilec Kévin Théophile-Catherine, posledično enajstmetrovko pa so Romuni zapravili. Domači so sredi drugega polčasa vendarle izenačili, a nato prejeli zadetek s strani rezervista Lirima Kastratija v 78. minuti. V tretji minuti sodnikovega dodatka je Cluj iz protinapada izenačil na 2:2, strelec je bil hrvaški napadalec Gabriel Debeljuh.

V podaljšku ni bilo zadetkov. Pri streljanju enajstmetrovk je bilo prvih osem izvajalcev natančnih, v peti seriji pa so najprej zgrešili gostje, nato še domači. Odločitev je padla po 14. strelu, ko je za Cluj zgrešil Kévin Boli.

Saga Barça zavzela jasno stališče, Messi izpustil trening

Dinamova mestna tekmica Lokomotiva je svojo premiero v kvalifikacijah za Ligo prvakov opravila proti dunajskemu Rapidu in utrpela poraz (0:1). Za Avstrijce je Dejan Petrović, še nedavno nogometaš Aluminija, odigral celotno tekmo.

Bosanski prvak Sarajevo je v Brestu podlegel tamkajšnjemu Dinamu, Belorusi so do odločilnega gola (2:1) prišli na začetku drugega polčasa. 

AZ Alkmaar, ki je na kontroverzen način ostal brez naslova nizozemskega prvaka, je na domači zelenici z golom v zadnji minuti sodnikovega dodatka izsilil podaljšek proti češki Viktorii, nato pa v dodatne pol ure prišel do zmage (3:1).

Foto: Epa Glasgow Celtic

Glasgow Celtic je v obračunu dveh tradicionalnih klubov proti Ferencvárosu doživel poraz na svojem stadionu (1:2), madžarski prvaki so gol za napredovanje dosegli četrt ure pred koncem. Miha Blažič je za zmagovalce igral od začetka do konca.

Azerbajdžanski Qarabağ se je v Bakuju vse do konca tekme mučil z moldavskim Šerifom (2:1), čeprav je slednji že v prvem polčasu ostal zgolj z deseterico. Telavivski Maccabi je v Litvi na srečanju pod nadzorstvom slovenskega sodnika Radeta Obrenovića zlahka odpravil domačo Sūduvo (0:3). 

Bolgarski Ludogorec je v Razgradu rahlo presenetljivo izgubil proti danskemu Midtjyllandu (0:1). Švicarski Young Boys Bern se je doma precej mučil s ferskim Klaksvíkom, a ga na koncu le položil na kolena (3:1). Varšavska Legia je na svojem igrišču na začetku drugega polčasa ostala z igralcem manj, zdržala do konca rednega dela, v podaljšku pa priznala premoč nikozijski Omonii (0:2).

Že v torek je Crvena zvezda z minimalnim izidom (0:1) izločila Tirano, solunski PAOK pa je bil boljši od Beşiktaşa (3:1). 

Video Vroča napoved albansko-srbskega obračuna: nočni ognjemet in provokativne podobe

Liga prvakov, 2. krog kvalifikacij:

Celje - Molde 1:2 (1:0)
AZ Alkmaar - Viktoria Plzeň 3:1* (1:1, 0:0)
Qarabağ - Šerif Tiraspol 2:1 (1:0)
Sūduva - Maccabi Tel-Aviv 0:3 (0:1)
Lokomotiva Zagreb - Rapid Dunaj 0:1 (0:1)
Ludogorec - Midtjylland 0:1 (0:0)
CFR Cluj - Dinamo Zagreb 2:3** (2:2, 2:2, 0:1)
Dinamo Brest - Sarajevo 2:1 (1:1)
Legia Varšava - Omonia Nikozija 0:2* (0:0, 0:0)
Young Boys Bern - Klaksvík 3:1 (0:0)
Glasgow Celtic - Ferencváros 1:2 (0:1)
Tirana - Crvena zvezda 0:1 (0:0)
PAOK Solun - Beşiktaş 3:1 (3:1)

* - po podaljšku
** - po streljanju enajstmetrovk

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.