Dramatična zmaga Barçe, Neymar v glavo dobil plastenko

Foto: EPA
Foto: EPA
V osrednjem sobotnem obračunu španskega prvenstva je Barcelona na gostovanju pri Valencii srečno in spretno vzela vse tri točke z zadetkom z bele točke v sodnikovem dodatku (2:3). Espanyol je proti Eibarju uprizoril velik povratek (3:3).
Oglej si celoten članek

Nogometaši Barcelone so z zmago pri Valencii (2:3) vsaj začasno skočili na vrh lestvice La Lige, s tekmo več ima Blaugrana točko več od Atlética in Reala ter dve več od Seville. Vse omenjene ekipe bodo aktivne v nedeljo.

Na prvo priložnost je bilo treba čakati kar nekaj časa, pravzaprav so Katalonci iz svoje prve obetavne situacije zabili. Po daljši kombinaciji je z roba kazenskega prostora sprožil Leo Messi in našel mrežo. Domači so se sicer (upravičeno) pritoževali, da je bil Luis Suárez, ki je ob strelu preskočil žogo in s tem vplival na igro, v prepovedanem položaju.

Valencia je odgovorila s prodorom in nevarno podajo Joãa Cancela z desne, po 35. minuti pa se je v še dveh izjemnih priložnostih znašel Suárez, obakrat je odlično posredoval vratar Diego Alves. Domače navijače je pred odmorom še enkrat razburil sodnik, ki je spregledal vlečenje Sergia Busquetsa, s katerim bi vezist kaj lahko dobil svoj drugi rumeni karton. Tik pred polčasom se je v idealni situaciji za izenačenje znašel Dani Parejo, a sam pred vratarjem meril preslabo, na drugi strani pa je Neymar s škarjicami meril čez gol.

Na začetku drugega polčasa bi prednost gostov pravzaprav moral povišati Ivan Rakitić (v prvem polčasu je zamenjal poškodovanega Andrésa Iniesto), ko je Alves odbil strel Neymarja z razdalje, Hrvat pa je pred praznim golom zadel vratnico. Za zapravljeno so bili Katalonci hitro kaznovani. V 53. minuti je po akciji na desni s 16 metrov silovito sprožil Munir el Haddadi in izenačil proti svoji matični ekipi.

Netopirji so krenili v ofenzivo in tri minute kasneje je Valencia že vodila. Nani je domiselno podal v kazenski prostor, tam pa je iz obrata pot do mreže našel Rodrigo Moreno. Barcelona je nato vendarle odgovorila in po pritisku ter odbiti žogi Alvesa v 62. minuti je Suárez odbitek pospravil v mrežo.

Sledilo je zatišje, v 82. minuti pa se je 10 metrov od vrat povsem sam znašel Nani, toda Portugalec je meril mimo gola. Na drugi strani je še enkrat več zapretil Suárez, v sodnikovem dodatku pa je Aymen Abdennour v kazenskem prostoru podrl prav Urugvajca, z bele točke pa je za popoln izkupiček Kataloncev zadel Messi.

Ob slavju gostov je s tribun v obraz Neymarja priletela tudi plastenka, Mestalla pa je kljub porazu z aplavzom nagradila svoje ljubljence, sodnikom pa namenila glasne žvižge.

Epski povratek Espanyola

Espanyol je na domači tekmi proti Eibarju po prvem polčasu zaostajal kar z 0:3, v drugem delu pa uprizoril povratek, do izenačujočega zadetka v sodnikovem dodatku pa je prišel celo z igralcem manj.

Na baskovskem dvoboju med Real Sociedadom in Alavésom so bili prepričljivo boljši domačini (3:0) in se utrdili v zgornji polovici lestvice.

Granada, pri kateri je Rene Krhin obsedel na klopi, je na domačem igrišču remizirala s Sportingom iz Gijóna (0:0). Andaluzijci so tako še naprej brez zmage in so s tremi točkami na zadnjem mestu lestvice.

La Liga, 9. kolo:

Espanyol - Eibar 3:3 (0:3)
H. Pérez 64., Piatti 73., Baptistão 92.; Enrich 23., Reyes 27./ag, Kike 44.
RK: Caicedo (Espanyol) 84.

Valencia - Barcelona 2:3 (0:1)
El Haddadi 53., Moreno 56.; Messi 22., 93./11m, Suárez 62.

Real Sociedad - Alavés 3:0 (1:0)
Prieto 22., Willian José 57., Vela 87.

Granada - Sporting Gijón 0:0 (0:0)

Osasuna - Real Betis 1:2 (0:1)
Torres 48.; Joaquín 19., Gutiérrez 91.
RK: Rivière (Osasuna) 86.

Nedelja:
Celta Vigo - Deportivo La Coruña
Sevilla - Atlético Madrid
Málaga - Leganés
Villarreal - Las Palmas
Real Madrid - Athletic Bilbao

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.