Šport > Nogomet
22 ogledov

Dramatična zmaga Barçe, Neymar v glavo dobil plastenko

Messi Valencia Barcelona EPA
V osrednjem sobotnem obračunu španskega prvenstva je Barcelona na gostovanju pri Valencii srečno in spretno vzela vse tri točke z zadetkom z bele točke v sodnikovem dodatku (2:3). Espanyol je proti Eibarju uprizoril velik povratek (3:3).

Nogometaši Barcelone so z zmago pri Valencii (2:3) vsaj začasno skočili na vrh lestvice La Lige, s tekmo več ima Blaugrana točko več od Atlética in Reala ter dve več od Seville. Vse omenjene ekipe bodo aktivne v nedeljo.

Na prvo priložnost je bilo treba čakati kar nekaj časa, pravzaprav so Katalonci iz svoje prve obetavne situacije zabili. Po daljši kombinaciji je z roba kazenskega prostora sprožil Leo Messi in našel mrežo. Domači so se sicer (upravičeno) pritoževali, da je bil Luis Suárez, ki je ob strelu preskočil žogo in s tem vplival na igro, v prepovedanem položaju.

Valencia je odgovorila s prodorom in nevarno podajo Joãa Cancela z desne, po 35. minuti pa se je v še dveh izjemnih priložnostih znašel Suárez, obakrat je odlično posredoval vratar Diego Alves. Domače navijače je pred odmorom še enkrat razburil sodnik, ki je spregledal vlečenje Sergia Busquetsa, s katerim bi vezist kaj lahko dobil svoj drugi rumeni karton. Tik pred polčasom se je v idealni situaciji za izenačenje znašel Dani Parejo, a sam pred vratarjem meril preslabo, na drugi strani pa je Neymar s škarjicami meril čez gol.

Na začetku drugega polčasa bi prednost gostov pravzaprav moral povišati Ivan Rakitić (v prvem polčasu je zamenjal poškodovanega Andrésa Iniesto), ko je Alves odbil strel Neymarja z razdalje, Hrvat pa je pred praznim golom zadel vratnico. Za zapravljeno so bili Katalonci hitro kaznovani. V 53. minuti je po akciji na desni s 16 metrov silovito sprožil Munir el Haddadi in izenačil proti svoji matični ekipi.

Netopirji so krenili v ofenzivo in tri minute kasneje je Valencia že vodila. Nani je domiselno podal v kazenski prostor, tam pa je iz obrata pot do mreže našel Rodrigo Moreno. Barcelona je nato vendarle odgovorila in po pritisku ter odbiti žogi Alvesa v 62. minuti je Suárez odbitek pospravil v mrežo.

Sledilo je zatišje, v 82. minuti pa se je 10 metrov od vrat povsem sam znašel Nani, toda Portugalec je meril mimo gola. Na drugi strani je še enkrat več zapretil Suárez, v sodnikovem dodatku pa je Aymen Abdennour v kazenskem prostoru podrl prav Urugvajca, z bele točke pa je za popoln izkupiček Kataloncev zadel Messi.

Ob slavju gostov je s tribun v obraz Neymarja priletela tudi plastenka, Mestalla pa je kljub porazu z aplavzom nagradila svoje ljubljence, sodnikom pa namenila glasne žvižge.

Epski povratek Espanyola

Espanyol je na domači tekmi proti Eibarju po prvem polčasu zaostajal kar z 0:3, v drugem delu pa uprizoril povratek, do izenačujočega zadetka v sodnikovem dodatku pa je prišel celo z igralcem manj.

Na baskovskem dvoboju med Real Sociedadom in Alavésom so bili prepričljivo boljši domačini (3:0) in se utrdili v zgornji polovici lestvice.

Granada, pri kateri je Rene Krhin obsedel na klopi, je na domačem igrišču remizirala s Sportingom iz Gijóna (0:0). Andaluzijci so tako še naprej brez zmage in so s tremi točkami na zadnjem mestu lestvice.

La Liga, 9. kolo:

Espanyol - Eibar 3:3 (0:3)
H. Pérez 64., Piatti 73., Baptistão 92.; Enrich 23., Reyes 27./ag, Kike 44.
RK: Caicedo (Espanyol) 84.

Valencia - Barcelona 2:3 (0:1)
El Haddadi 53., Moreno 56.; Messi 22., 93./11m, Suárez 62.

Real Sociedad - Alavés 3:0 (1:0)
Prieto 22., Willian José 57., Vela 87.

Granada - Sporting Gijón 0:0 (0:0)

Osasuna - Real Betis 1:2 (0:1)
Torres 48.; Joaquín 19., Gutiérrez 91.
RK: Rivière (Osasuna) 86.

Nedelja:
Celta Vigo - Deportivo La Coruña
Sevilla - Atlético Madrid
Málaga - Leganés
Villarreal - Las Palmas
Real Madrid - Athletic Bilbao

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.