Šport > Nogomet
18 ogledov

Oblak do točke pri Barceloni

Sergio Ramos EPA
V 5. kolu španskega prvenstva je Real doma le remiziral z Villarrealom. Z 1:1 se je končal tudi derbi med Barcelono in Atleticom.

Barcelona je šele po dobre pol ure igre začela pritiskati na vrata madridskega Atletica. Sprva je s strelom, ki je poletel mimo vrat zagrozil Neymar, v 41, minuti pa je domače v vodstvo s strelom z glavom popeljal Ivan Rakitić. Hrvata je povsem samega na petih metrih s podajo našel Andres Iniesta in slovenski vratar Jan Oblak je bil povsem nemočen.

V drugem polčasu pa so se začele težave gostiteljev hitro kopičiti. Najprej je moral zaradi poškodbe igrišče zapustiti Sergio Busquets, po uri igre pa je sledil še večji šok za privržence Barcelone, ko je na zelenici obsedel Lionel Messi. Tudi Argentinec je odšepal z igrišča, že v naslednjem napadu pa je Atletico izenačil. Žoga je poletela skozi noge Gerarda Piqueja, prišla do rezervista Ángela Corree, ki je izkoristil še zdrs Javierja Mascherana in v svoji prvi akciji na tekmi od vratnice poslal žogo v mrežo Barcelone.

Ta je v nadaljevanju znova moči usmerila v napad, Oblak pa je dvakrat zaustavil strel Neymarja. Na drugi strani je z glavo zapretil Diego Godin, že v sodnikovem podaljšku pa je Iniesta z 20 metrov okroglo usnje poslal mimo Atleticovega gola.

Real z domačim remijem ob rekord

Madridski Real je na Santiagu Bernabeu gostil Villarreal, rumena podmornica pa se je izkazala za neugodnega nasprotnika. Gostje so bili v prvem polčasu nevarnejši, domača vrata sta nekajkrat ogrozila nekdanji član Reala Denis Čerišev in Nicola Sansone, v zadnjih trenutkih prvega dela pa so celo povedli. Ob protinapadu Villarreala je Sergio Ramos v svojem kazenskem prostoru nespametno dvignil roko in tako zaustavil strel, ki najverjetneje sploh ne bi šel v okvir vrat. Branilec se je prijel za obraz, vendar sodnika ni uspel prevarati. K žogi je stopil kapetan gostov Bruno Soriano in s panenko, ki jo je poslal v sredino gola, prevaral vratarja Kika Casilla.

Povsem drugače se je začel drugi polčas. Po prvem kotu je Karim Benzema nastreljal gostujočega igralca, po drugem pa je najvišje na drugi vratnici skočil Ramos in zadel za 1:1 ter se tako odkupil za napako v prvem polčasu. Takoj po izenačenju je za las z glavo mimo vrat streljal še Banzema, Cristiano Ronaldo pa je bil za las prekratek na drugi vratnici po podaji Garetha Bala.

Rumena podmornica je nato nekoliko umirila nalet domačih, Zinedinu Zidanu pa niso veliko pomagale tudi menjave. V 80. minuti je od daleč močno sprožil Toni Kroos, pri odbiti žogi pa je bil vratar Sergio Asenjo le za las pred Alvarom Morato. Slednji je bil izjemno nevaren tudi tri minute kasneje, a je njegov strel z glavo Asenjo le stežka odbil preko prečke. V 86. minuti je Real grozil v gneči pred gostujočim vratarjem, a vse skupaj se je končalo z blokiranim strelom, v nadaljevanju akcije pa je Ramos s padcem znova želel prelisičiti glavnega delilca pravice, vendar mu to ni uspelo. Do konca tekme je Ronaldo še dvakrat streljal naravnost v čuvaja mreže.

Real tako ni uspel priti do novega rekorda španske lige, ostal je pri 16 zaporednih zmagah. S tem je 'le' ponovil doslej rekordni dosežek Barcelone.

La Liga, 5. kolo:

Barcelona : Atletico Madrid 1:1 (1:0)
Rakitić 41.; Correa 61.

Real Madrid : Villarreal  1:1 (0:1)
Ramos 48.; Bruno 45./11-m

Malaga : Eibar  2:1 (1:1)
Sandro 44., En-Nesyri 76.; Nano 42.

Sevilla : Betis  1:0 (0:0)
Mercado 51.

Celta Vigo : Sporting Gijon  2:1 (0:0)
Mallo 66., Aspas 87./11-m; Čop 80./11-m

Granada : Athletic Bilbao  1:2 (1:1)
Carcela-Gonzalez 44.; Raul Garcia 15., Laporte 77.

Real Sociedad : Las Palmas  4:1 (3:0)
Willian José 1., 53./11-m, Vela 22./11-m, Zurutuza 35.; Tana 56.

Četrtek:
Deportivo - Leganes
Osasuna - Espanyol
Valencia - Alaves

Lestvica:
1. Real Madrid  13
2. Sevilla 11
3. Barcelona  10
4. Atletico Madrid  9
5. Las Palmas  9
6. Villarreal  9
7. Athletic Bilbao  9
8. Real Sociedad  7
...
16. Celta Vigo  4
17. Espanyol  2 (-1)
18. Osasuna  2 (-1)
19. Granada  2
20. Valencia  0 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.