Šport > Nogomet
12 ogledov

Oblakov trener spremenil načrte

diego simeone EPA
Trener Diego Simeone se je z vodstvom kluba Atlético Madrid, za katerega igra Jan Oblak, dogovoril za skrajšanje pogodbe.

diego simeone | Avtor: EPA EPA
Argentinski strateg Diego Simeone je nedavno podaljšal svojo pogodbo z Atlético Madridom do leta 2020, zdaj pa se je s klubom uspel dogovoriti, da so dogovor skrajšali za dve leti. ''El Cholo'' si je za nameček izpogajal tudi višjo plačo in ostaja najbolje plačani trener v La Ligi.

Razlog za skrajšanje pogodbe je želja, ki jo je klubu zaupal po porazu v finalu Lige prvakov z Real Madridom. Simeone je po drugem finalnem porazu v treh letih želel zapustiti Atlético, vendar mu izvršni direktor Miguel Angel Gil tega ni dovolil, razen če bi eden od zainteresiranih klubov poravnal znesek odkupne klavzule.

Za Simeoneja sta se najglasneje zanimala Inter in Paris Saint-Germain, vendar nobenen od njiju ni bil pripravljen odšteti ustreznega zneska. Trener je pristal na to, da bo ostal na Vicente Calderónu, a le pod pogojem, da mu ponudijo novo pogodbo.

Simeone je na nedavni tiskovni konferenci potrdil, da se prihodnje leto vidi v Madridu. ''Še vedno sem zelo odprt. Želimo si napredka po takšnem začetku sezone. Gradimo fantastičen stadion, ki bo prihodnjo sezono nared za uporabo. Rad bi bil del tega,'' je dejal nekdanji nogometaš Atlética.

Atlético je prevzel leta 2011 in se proslavil kot eden najboljših trenerjev na svetu. Ekipo je vodil do naslova španskega prvaka (2014) in dveh finalov Lige prvakov. V Madridu se mu ne želijo odpovedati, a če navedbe španskih medijev držijo, čez dve leti ne bodo imeli prav veliko izbire.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.