Dva dirkača odgovorila na Hamiltonove očitke

Foto: Epa charles leclerc
Aktualni svetovni prvak je brez dlake na jeziku obračunal s karavano F1 in dirkači, s tem pa pridobil odziv dveh kolegov.
Oglej si celoten članek

Lewis Hamilton je bil zelo kritičen na pomanjkanje odziva s strani formule 1 in dirkačev na trenutno dogajanje v ZDA po smrti temnopoltega Georgea Floyda.

Pozor, nazorno! "To je umor! Kaj, za vraga, je narobe z ZDA?"

Njegov zapis je nato vendarle spodbudil tudi nekatere tekmece. Prva sta se odzvala Charles Leclerc in George Russell, ki sta Britanca podprla v boju proti rasizmu.

Ogorčeni Tudi Dončić, Dragić in Kopitar niso ostali tiho

"Če sem pošten, mi je bilo neprijetno in ni se mi zdelo primerno, da bi svoja čustva delil na družbenih omrežjih. Zato se prej nisem izpostavil. Seveda je bilo to zelo narobe," je prek Twitterja sporočil Monačan Leclerc in dodal: "Še vedno težko najdem besede, s katerimi bi opisal, kako se počutim ob ogledu nekaterih posnetkov. Rasizem moramo ustavljati z akcijo, ne z molkom."

Besen Hamilton napadel F1 in dirkače: "Vidim vas, kako molčite"

Dirkaču Ferrarija se je pridružil tudi njegov tekmec pri Williamsu Russel: "Ponovil bom Charlesove besede, tudi meni se ni zdelo primerno, da se ob takšnih dogodkih oglašam. Toda zdaj je čas, da stopimo skupaj in odstranimo rasizem iz družbe. Uporabite svoj glas, razširite zavedanje, kolikor je mogoče."

Netipično Jordan: "Dovolj je. Besen sem!"

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.