Dva slovenska čolna v finalu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Tretji tekmovalni dan evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Tacnu so odprli kajakaši s polfinalnimi vožnjami, nato so nastopile še kanuistke in kanuistični dvojci.
Oglej si celoten članek

Slovenija je imela med 30-erico, ki je nastopila v posamezni kajakaški konkurenci dva predstavnika. V finale, kjer bo najboljših 15, se je uspelo prebiti le Petru Kauzerju, ki je bil z enim dotikom 12.

Martin Srabotnik je prav tako z enim dotikom pristal na 25. mestu in ostal brez finala. Žan Jakše je obstal že v kvalifikacijah.

V polfinalu je bil sicer najhitrejši Avstrijec Felix Oschmautz, Kauzer je za njim zaostal 2,95 sekunde.

Slovenki brez napredovanja

Slovenski kanuistki Alja Kozorog in Nina Bizjak sta na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Tacnu ostali brez finalnega nastopa, kamor se uvrsti najhitrejših deset iz polfinala. V polfinalu je bila Kozorogova 12., Bizjakova pa 18.

Med kanuistkami je bila v polfinalu najhitrejša Čehinja Tereza Fišerova, Kozorogova je s štirimi kazenskimi sekundami zaostala 18,01 sekunde, Bizjakova pa s štirimi dotiki 35,62 sekunde. Lea Novak je obstala v kvalifikacijah.

Božič in Taljat uspešna

Slovenska kanuista Luka Božič in Sašo Taljat, ki še zadnjič skupaj tekmujeta v dvojcu, sta se na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Tacnu prebila v finale najboljše deseterice. V polfinalu sta zasedla šesto mesto.

Taljat in Božič sta z enim dotikom za najhitrejšima, Nemcema Robertom Behlingom in Thomasom Beckerjem, zaostala 2,16 sekunde, toliko kot Slovaka Ladislav in Peter Škantar, ki sta se dvakrat dotaknila vratc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.