Šport
65 ogledov

Dva slovenska čolna v finalu

peter kauzer rio 2016 Profimedias
Tretji tekmovalni dan evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Tacnu so odprli kajakaši s polfinalnimi vožnjami, nato so nastopile še kanuistke in kanuistični dvojci.

Slovenija je imela med 30-erico, ki je nastopila v posamezni kajakaški konkurenci dva predstavnika. V finale, kjer bo najboljših 15, se je uspelo prebiti le Petru Kauzerju, ki je bil z enim dotikom 12.

Martin Srabotnik je prav tako z enim dotikom pristal na 25. mestu in ostal brez finala. Žan Jakše je obstal že v kvalifikacijah.

V polfinalu je bil sicer najhitrejši Avstrijec Felix Oschmautz, Kauzer je za njim zaostal 2,95 sekunde.

Slovenki brez napredovanja

Slovenski kanuistki Alja Kozorog in Nina Bizjak sta na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Tacnu ostali brez finalnega nastopa, kamor se uvrsti najhitrejših deset iz polfinala. V polfinalu je bila Kozorogova 12., Bizjakova pa 18.

Med kanuistkami je bila v polfinalu najhitrejša Čehinja Tereza Fišerova, Kozorogova je s štirimi kazenskimi sekundami zaostala 18,01 sekunde, Bizjakova pa s štirimi dotiki 35,62 sekunde. Lea Novak je obstala v kvalifikacijah.

Božič in Taljat uspešna

Slovenska kanuista Luka Božič in Sašo Taljat, ki še zadnjič skupaj tekmujeta v dvojcu, sta se na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Tacnu prebila v finale najboljše deseterice. V polfinalu sta zasedla šesto mesto.

Taljat in Božič sta z enim dotikom za najhitrejšima, Nemcema Robertom Behlingom in Thomasom Beckerjem, zaostala 2,16 sekunde, toliko kot Slovaka Ladislav in Peter Škantar, ki sta se dvakrat dotaknila vratc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.