Dvajsetletna Slovenka že v polfinalu

Foto: Profimedia Tamara Zidanšek
Tamara Zidanšek slavila tudi v četrtfinalnem dvoboju.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je prebila v polfinale turnirja WTA v Moskvi z nagradnim skladom 750.000 ameriških dolarjev, potem ko je v današnjem četrtfinalnem dvoboju premagala Nemko Lauro Siegemund s 6:3 in 6:4. V sobotnem polfinalu se bo pomerila z Rusinjo Anastazijo Potapovo.

Zidanškova v ruski prestolnici kaže najboljše predstave v svoji poklicni karieri. Dvajsetletna Konjičanka, trenutno 90. igralka na lestvici, se je prvič prebila v polfinale enega od turnirjev svetovne serije WTA, za današnjo zmago nad izkušeno 30-letno Nemko, sicer 217. igralko na svetu, pa je potrebovala uro in 46 minut.

Zidanškova je v prvem krogu moskovskega turnirja premagala Nemko Antonio Lottner, v osmini finala pa 13. igralko sveta Rusinjo Darjo Kasatkino. V polfinalu jo čaka Potapovo, ki je bila v četrtfinalu boljša od rojakinje Valentine Ivačenko z 1:6, 6:3 in 6:2.

V četrtfinalu je izpadla prva nosilka turnirja, od Nemke Julie Görges je bila boljša Srbkinja Olga Danilović, ki je slavila s 6:3 in 6:3.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.